Recept – Berith´s Flygande Jacob


Nu när jobbet kommer igång igen är det åter en rutin som behöver komma till stånd, inte bara med träning utan också med mat.

När jag gör mat försöker jag ta bort det som kanske inte är så nyttig om det är möjligt utan att förstöra rätten så klart. När det kommer till en Flygande Jacob så tar jag bort bacon. Jag tycker nämligen inte dom fyller någon funktion mer än att dom inte är så nyttiga! 🙂

Jag har det sista året ändrat på min kost och kastat upp allt i luften som jag tidigare trodde på och äter nu betydligt mycket mindre än tidigare. Jag mår bra av det och det gör min kropp också. När jag gör en rätt som Flygande Jacob så gör jag den som ett tillbehör. Sallad är alltid min huvudel av måltiden. På det sättet kan även jag smaka det goda någon eller några gånger i veckan.

Så här får ni receptet på Berith´s Flygande Jacob som dessutom är en rätt man snabbt slänger i hop.

Recept Berith´s Flygande Jacob

1 grillad kyckling

2 dl grädde

2 dl vatten

1 msk curry

1 dl Thai Sweet Chili Sauce

1 tsk salt

Börja med att skala av kycklingen på allt kött och dela i lagom stora bitar. Lägg det i en ugnsfast form.

Ta en kastrull och rör i hop grädde, vatten, curry och Thai Sweet Chilis sås och salt. Red av med lite maizena mjöl så att den tjocknar något. Häll såsen över kycklingen i den ugnsfasta formen och sätt in den i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Koka riset samtidigt som du sätter in kyckligen så blir de klara samma tid.

Skär upp en banan i skivor, häll upp en skål med mandarinklyftor och en skål med jordnötter. Servera med en grönsallad med tomater.

Det fanns någon som väntade mer på mat än någon annan….alltid redo! 🙂

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *