Antikrundan


I dag styrde vi kosan mot Antikrundan i Limmared? Om ni inte har varit där så föreslår jag ett besök. Vi var där på en liten dagstur i går för att titta på utbud och ta oss en fika.

På Anikrundan i Limmared hade dom massor med butiker med antikt och retro och det var verkligen värt ett besök. Dessutom har Limmared ett gammalt glasbruk som dom kallar Glashuset, och där köpte jag mig två små värjeljusstakar i underbart pressglas i färger som trukos och limegul tillverkat av den glasformgivare! Så förtjust i dessa skönheter.

Helt underbar glaskonst i massor av olika färgställnignar! För någon som mig som älskar färg så var detta som en liten godisaffär!

En av butikerna hade arrangerat allt efter färg och det var nog den finaste anikaffär jag någonsin besökt. Jag stannade där länge och bara tittade på allt fint!

Hundarna var självklart med på vår lilla tur! Dom skötte sig som vanligt exemplariskt!

Här nedan diskuterar dom vilket håll dom tycker vi skall gå åt…lite oense!

Jag vill verkligen rekommendera ett besök till Anikrundan i Limmared! Väldigt trevlig och annorlunda att så många butiker på samma tema kan samsas i ett litet samhälle som Limmared. Unikt skulle jag säga! Massor av folk som strömmade in och ut i alla butiker! Riktigt roligt och det fanns massor av fint. Vet man vad man letar efter så är jag säker på att man hittar det man söker.

På ett av fiken så hade dom kaffe och våffla för 40 kr, absolut prisvärt! 🙂 Själva fikade vi i Glasets hus!

Jag köpte med mig några saker hem, en av de saker jag köpte skall jag duka med och visa er, men några saker får ni ser med samma för jag har redan avslöjat att jag köpte dom vackra ljushållarna i pressat glas!

Så underbara! Fanns i massor med färger och jag hade kunnat köpa allihopa!

Jag köpte denna underbara vas från Rörstrands samling 15 nummer 221. Det är en vas som fanns för inspiration för de konstnärer som jobbade för Rörstrand och nu pratar vi innan år 1926 då samlingarna såldes ut då man flyttade från Stockholm till Göteborg! Jag köpte den inte p g a samlingsvärdet eller så, för det är säkert inte stå stort. Jag köpte den för att jag älskar vaser, och denna var så underbart annorlunda och det tycker jag väldigt mycket om!

Sedan köpte jag kanske världens minsta vas med utsmyckningar av precis samma anledning. Jag kunde helt enklet inte motstå den.

Vi köpte även en flask-kork med utseende av en Harnesk, av den enkla anledningen att Stefan min sambo heter just Harnesk i efternamn!

En liten symbol helt enkelt!

Önskar er en underbar dag i solen! 🙂 Här tittar den fram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.