Böda Sand med husbilen


Vår första riktiga övernattning med husbilen var helt underbar. Vi hade bestämt oss för att åka till Skrufs Glasbruk och kanske hitta någon fint ställe där omkring. Men när vi kommit fram så kom Stefan på den fantastiska idén att det bara är 7 mil till Kalmar och sedan ta oss till Böda Sand som skall vara så fint med milslånga sandstränder. Det var verkligen ett fantastiskt bra beslut. Böda Sand ligger på Ölands norra spets, knappt 10 mil från Kalmar.

Böda Sand med husbilen
Böda Sand med husbilen

Stefan slog en signal till receptionen på Böda Strand som fixade så att vi skulle kunna komma in även efter stängning under ”icke-säsong”. Så himla trevliga. Solen sken i kapp med oss. Jag har inte passerat Ölands-bron sedan jag var liten. Detta är verkligen en speciell känsla. Vår första riktiga tur med husbilen.

Att ha med sig sitt hus

Vi fick verkligen uppleva hur det är att ha sitt hus med sig. Att man bara kan åka dit näsan pekar och vill! Vädret var också med oss. Så fort vi parkerat tog vi en promenad med vovvarna ned till stranden. Vi mötte en annan lite Cavalier-tjej med sina ägare som var supertrevliga och ägde en av butikerna här i Böda Sand. Dom var så himla snälla och vi fick dessutom låna en adapter för att kunna koppla in elen då vi hade en annan variant. Typiskt förstagångs-campare antar jag! Men allt går att lösa.

Att ha med sig sitt hus

Hur allting fungerar i husbilen.

I går kväll så stekte jag hamburgare och så gjorde vi pommes frittes i ugnen som vi använda för första gången. Vi har en gasolugn och jag har haft gasolugn när jag bodde i stan. Den fungerade så perfekt och det gick dessutom snabbare att göra pommes i gasolugn. Jag hade glömt den lilla positiva delen att en gasolugn är väldigt effektiv. Det blev supergott och vår första riktiga måltid i husbilen. Jag är väldigt glad att jag var väldigt bestämd på den punkten att jag ville ha en ugn i husbilen för att den skulle kännas komplett.

Strålande sol på Böda Sand

I morse vaknade vi till strålande sol. Jag tog en promenad med vovvarna och var nere på den helt underbara stranden medans Stefan fixade i ordning och kokade kaffe. Så himla härligt. Så här skulle jag kunna vakna varje morgon. Vovvarna var helt exalterade över att få se vatten. Fonzen älskar nämligen att bada.

Böda Sand med husbilen
Böda Sand med husbilen

Test av Servicehuset

Sedan var jag tvungen att ta mig en tur till Servicehuset och jag måste tillstå att det var imponernade. Fina duschar i långa rader, toaletter likaså. Mycket välstadat och fräscht och nytt. Ett fint rum med massor av tvättmaskiner. Även ett rum för att bada hundar. Väldigt imponernande köksdel med både en del utomhus för diskning men även på insidan spisar, microvågsungnar, diskstationer inomhus för dom som behöver det. Väldigt välordnat snyggt och städat och jag kan verkligen rekommendera Böda Camping. Det måste bli 5 stjärnor av 5 möjliga.

Fina stråk för hundar att promenera. Flera stränder som är tillåtna för hundar vilket är väldigt postitivt när man har en vovve som älskar att bada. Fina stora välklippta gräsmattor. Massor av fina butiker längs en liten gata och även många restauranger om man vill det. Dessutom ett duschrum för vovvar där man kan tvätta dom. Jag skulle lätt kunna spendera tid här med alla ljuvliga promenadstråk med havsutsikt och milslånga sandstränder.

Så mycket fina ytor att upptäcka. Även stugorna såg jättefina och mysiga ut med extra allt. Jag kan inte göra annat än att sätta högsta betyg på detta. Servicepersonelen är supertrevlig! Jag ger Böda Sand 5 av 5 möjliga stjärnor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.