Att jobba hemifrån är en utmaning och hur jag gör!


Att ha möjlighet att jobba hemifrån är verkligen en förmån som jag dock sällan utnyttjar. Nu är världen sådan utanför att vi på mitt jobb har bestämt att vi jobbar hemifrån 100% för att hålla oss friska.

När man jobbar hemifrån så blir det mycket möten via länk, eftersom det på något sätt ersätter mötet med människor. Det i sin tur gör att man sitter väldigt mycket stilla.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1276-e1536942511141-685x1024.jpg

När man är på jobbet så går man kanske ut och äter lunch, man tar en kaffe och man rör sig på ett annat sätt.

Här hemma har man kaffemaskinen några meter bort. Lunch äter man hemma, eftersom man skall undvika att interagera med andra människor.

Mitt största problem är nog rörelse! Jag har löst det på det sättet att jag går upp väldigt tidigt. Typ 05:00 för att gå en lång promenad och varannan dag så springer jag i stället. Då får jag åtminstone 7 km rörelse på morgonen. Sedan går jag en liten promenad med hundarna på lunchen eftersom det tar väldigt kort tid att micra sin mat.

Jag måste ändå säga att jag känner mig priviligierad att kunna ha förmånen att jobba hemifrån även om jag tycker att man sitter för mycket! Saknar självklart mina kollegor att interagera med! Bara dom där få orden man byter mellan möten saknar man!

Jag försöker laga grytor och andra rätter som man åtminstone kan ha i två dagar. Så slipper jag göra lunch utan kan lungt fixa mat på kvällen i stället.

Jag hoppas verkligen att det här är över snart och jag tror och hoppas på att efter påsk så är vi uppe och jobbar igen!

Hoppas ni får en trevlig kväll! Här blir det lite mys framför TV´n. Plötsligt roligt att titta på när man inte träffat någon på hela dagen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.