Back in town!


Då är jag tillbaka hemma igen. Mycket intensiva dagar hos mamma. Hon fyllde 86 år i måndags och jag ville åka upp till henne och hjälpa henne lite då hon varit väldigt dålig senaste tiden för att dom bytte hennes medicin. Det har gjort att hon lite tappade orken men nu är hon på väg tillbaka igen.

Därför kände jag att jag behövde hjälpa henne på det sätt jag kan genom att underlätta hennes vardag. Det gjorde jag genom att åka upp och laga massor av mat som jag sedan fryste ner i portioner.

I går tisdag så började vi dagen med att åka och handla mat. Jag gjorde sedan Falukorv i ungsform med ostskivor mellan skivorna, med skivade potatis i lök och grädde i en mega stor form från Gerbera så det skulle bli många portioner. Sedan gjorde jag en Boccolipaj med oliver och soltorkade tomater, och efter det så gjorde jag även pannbiffar med lök och gräddsås på 1,6 kilo köttfärs.

På kvällen åkte vi till Ullervads Handelsträdgård och köpte tomatplanor, pelargoner, verbenor och hänglobelia, petunior och bloddroppe och några lökar med sommarblommor. Sedan vattnade jag allt, planterade i land och krukor. Sedan sådde jag lite frön med blommor hon ville ha!

I dag har jag gjort en fläskfilégryta på 2 kg hängmörad fläskfilé med rosmarin, scharlottenlök och morötter. Sedan blev det stroganoff med ris på ett helt kilo falukorv och till lunch gjorde jag spagetti med köttfärssås som hon önsade sig på 800 gram köttfärs och det blev även 4 portioner över av det att frysa in! Så nu har lilla mamma mat åtminstone för en hel månad framöver! 🙂 🙂

Hon har även fina rabatter och dessutom har hennes vovve Bosse fått 2 långpromenader på 1 timma åt gången. Detta är lille Bosse! Bosse-bus! 🙂

Så roligt att mamma blev så himla glad, och självklart fick hon inte ta upp plånboken en enda gång. Detta var min lilla present till min finaste mamma som gjort allt för mig under min uppväxt. Hon är så värd detta och mycket, mycket mer!

Vi har verkligen haft det jättemysigt och pratat hela tiden om allt mellan himmel och jord! Vi har även fikat och vi köpte Cocosbullar från Klings som är en glassleverantör som kommer från Mariestad men som även gör dom godaste cocosbollarna

På söndag syns vi igen för då har är det kalas för en väldigt speciell person!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.