I dag är inte heller en vanlig dag! 2 kommentarer


För det är min finaste mammas 87 års dag!! Min mamma är den bästa mamman som finns. Det vet jag! Jag har helt enkelt den bästa mamman! Hon är den som alltid peppat mig att tro på mig själv, bli självständigt, ta för mig och vara tuff! Men samtidigt snäll och hjälpsam. Hon är anledningen till att jag är den jag är!

Min mamma är en tuff tant. Har alltid varit så länge jag kan minnas, men en glad sådan! En allt igenom postiv person, tror inte det går att hitta motstycke faktiskt.

Min mamma är också den snällase som finns i världen. Det var hon som lät mig få den där pälsjackan när jag var 8 år för att jag så gärna ville ha den och inte ville ta av den trots att hon egentligen inte hade råd. Det är hon som hela tiden köpte fina kläder varje höst och vår för hon ville att jag skulle känna mig fin. Hon som hela tiden ville mitt bästa och gjorde allt för mig som liten! Men även som stor!

Min mamma som innan varje jul sa, ”att nu har jag inga pengar och kan inte köpa så fina julklappar” och det slutade med att man fick så mycket fina saker så man inte trodde det var sant!

Samma mamma sa stängt sa åt mig när jag fick mitt första jobb på ett Tempos kafe och restaurang! För hon var också hård men rättvis!

”Berith, om du inte har något att göra så tar du en trasa och torkar och dammar och gör fint. Du får ALDRIG någonsin stå stilla eller vila dig” ”Du måste alltid fråga vad du kan göra om du inte har något att göra, det finns alltid något att göra”.

Det är på den vägen det är. Jag blev så klart omtyckt, jag gjorde precis som mamma sa och jag fick mer extrajobb än någon annan och mer än jag kunnat önska mig. Den sommaren kunde jag köpa min efterlängtade cykel, en gul cresent, en racer! Jag var överlycklig!

Hon har helt klart satt standarden för mig i mitt liv. Det är tack vare henne jag är där jag är i livet. Det är hon som lärt mig hur man uppför sig och att man alltid skall vara snäll och vänlig och hjälpsam. Att inte att glömma, att man alltid skall vara glad och trevlig! Det är hon som har sagt att man alltid skall hjälpa dom som är svagare fysiskt eller psykiskt. Så nu kanske ni förstår vad jag fått min alltid så positiva attityd i från och varför jag ALLTID ser glad ut, det hänger liksom med. Jag ser det som mammas förtjänst för jag såg henne hela dagarna som sjöng samtidigt som hon jobbade…och ungefär sådan är jag idag.

När jag var liten så vaknade min mamma glad varje dag, sjungande kom hon in som en virvelvind i sovrummet och sa ”GODMORGON HELA VÄRLDEN ÄR FULL AV FIOLER” eller liknande, och sådan har jag själv blivit! Glad och full av energi och allt är faktiskt hennes förtjänst.

Det är också mamma som har lärt mig grunden till odling och hur man tar hand om växter, blommor och grönsaker. Hon var självhushållare av rang.

I dag är det hennes dag och som liten så brukade jag plocka vårens första bukett med liljekonvalj till henne. Det var hon som lärde mig vilken tid olika blommor tittar fram och var man skall leta.

Min mamma skall självklart få en bukett med liljekonvaljer även i år, även om jag inte kan åka till henne själv. Precs som alla i hennes ålder så får hon inte träffa någon. Jag och mamma har nämligen kommit överens om att hon skall bli minst 105 år.

Jag frågade vad hon önskade sig, då sa hon ”jag önskar mig en grillad kyckling! Jag längtar efter en nygrillad kyckling!” Sedan skrattade hon för hon insåg att någon sådan kommer det inte att bli……..men det kommer min snälla storebror fixa och lite till!!

Så stort grattis på 87 års dagen till VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “I dag är inte heller en vanlig dag!