Maximal blåbärs-yra!


Jag lider av maximal blåbärs-yra! Har plockat massor av blåbär och i morse så frös jag in ytterligare 3 liter blåbär i frysen för vintern! Jag har även gjort blåbärssylt på förmiddagen. I eftermiddag har jag plockat ännu mer blåbär att frysa in. Jag känner mig rik! Jag älskar skogen och gillar att gå omkring där helt planlöst och hitta nya stigar och gå på nya upptäckter. Att jag på vägen lyckats plocka massor av blåbär gör mig på riktigt glad. Kan liksom inte riktigt få nog!

Jag har nu också varit till affären och har även tänkt göra marmelad men behövde lite mer socker!

Blåbärsplockning när jag var liten

Som en liten historia från när jag var liten hade min mamma en obligatorik dag för blåbärsplockning varje år. Då var alla i familjen tvugna att följa med oavsett ålder. Man tilldelades ett mått efter ålder och storlek.

Jag som var minst fick ett decilitermått i rostfritt stål, min storasyster fick ett halvlitersmått i likadant rostfritt stål och min storebror fick ett litermått. Mamma och pappa plockade blåbär i små mini-mjölkkannor och jag har fortfarande en sådan kvar om jag fått av mamma och den rymmer 3 liter. När måttet man hade fått var fullt så fick man tömma det i en av de stora hinkarna med lock.

Sedan var det bara att sätta i gång och med ålder så uppgraderades måttets storlek. Min storebror som alltid varit full med bus och påhitt grundade sitt litermått med kottar och annat en av gångerna, och plockade sedan ett lager av blåbär för att täcka detta! Inte populärt kan jag lova, och han blev genast tillrättavisad och fick plocka extra mycket!

Vi skulle plocka cika 20 liter innan vi var klara och det i sin tur skulle bli blåbärssylt till höstens alla pankakor! Minnen!

I dag har jag gjort min hemmagjorda blåbärssylt! Nöjd och duktig känner jag mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.