Skogens skafferi och plocka blåbär!


I dag efter lunch så tog jag en lite längre promenad med vovvarna när det var lite uppehåll. Min plan var att om uppehållet höll i sig så skulle jag gå till skogs till skogens skafferi och plocka blåbär. Vovvarna kunde tyvärr inte följa med till skogen för dom får så otroligt mycket fästingar. Det är helt enkelt inte värt att utsätta dom för det. När jag var liten så kunde min vovve alltid följa med men på den tiden så fanns det inte lika mycket fästingar så det var inte lika vanliga!

Det blev en sväng i skogen och hela skogen är verkligen full av blåbär! Det är väldigt mycket i år, så jag plockade ca 2 liter och gick sedan hem. Totalt med att ta mig till skogen och plocka 2 liter så tog det kanske 1,5 timma. Blåbären är nu rensade och ligger i frysen i halvliters påsar! Perfekt för smoothie, kakor med blåbär eller varför inte blåbärspaj!

Sedan måste jag bara säga en sak som jag vet att jag sagt många gånger men tål att upprepas. När jag var liten sa min mamma till mig att blått och grönt inte passar i hop? Jag älskar och älskade redan då att kombinera just dom färgerna. Ärligt, så mänskligheten menar att blåbär och gröna löv inte passar ihop! Jag blir tokig när jag tänker på det. Hur dumt vissa saker var när man var liten. Jag älskade färg redan då och mina favorittröjor var just gröna och blå. Love GREEN AND BLUE!!!!

Självklart kommer jag gå ut några gånger till skogens skaffer och plocka blåbär!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.