Vaknade till en regnig dag!


Jag vaknade till en regnig dag i dag. Vaknade av att det smattrade det mot rutorna. Lite skönt! Då kan jag städa och fixa med saker som kommit lite på efterkälken!

Jag har i alla fall hunnit med att plocka ännu en bukett blommor. Det brukar vara det första jag prioriterar för det ger en sådan härlig känsla till insidan!

En perfekt dag att baka och städa. Det gäller att anpassa sina sysslor till vädret. I går hann jag nämligen med att fixa en hel del i trädgården. De sista två veckorna innan semester hann jag knappt med något annat än att jobba. Så igår klippet jag gräs med gräsklippare och trimmer. Jag klippte ner alla blommor från jättedaggkåpan. Det blev supersnyggt med det mörkgröna mot muren igen! Så härligt, först längtar man efter blomningen och sedan längtar man tillbaka och klippa ner dom!

Att göra små miniarrangemang blir så fint när man får blommor över allt!

I går tog jag dessutom upp all potatis och har bestämt mig för att inte göra en andra skörd utan funderar på att sätta lite vackra blommor istället. Detta på grund av att det blev bladmögel. Jag hade kunnat låta potatisen ligga kvar i landet, men det ser så trist ut (och det avskyr jag) så jag beslöt att ta upp allt och lade blasten i en plastsäck att slängas och inte lägga den på komposten.

I dag skall jag städa på insdan. Vi har dessutom lite gipsdamm efter vår byggnation så jag måste fixa det. När man bygger och jobbar hårt så är blir det mycket att man bara fixar maten man planerat och ut och jobba igen och då får insidan stå tillbaka lite! Nu har jag chansen att ta igen det!

Lördagskakor

Jag sitter och klurar på att baka lördagskakor. Nu undrar ni kanske vad lördagskakor är. Jo, det är något som min mamma köpte när jag var liten. Hon bakade precis allting själv. Men när man ha en mamma som gör ALLT, så blir plötsligt köpekakor något speciellt. Min mamma köpte i bland något som hon kallade lördagskakor just på lördagar. Sådana önskade jag att jag hade receptet till! Vi får se vad det blir. Om någon som läser detta vet vilka kakor jag menar och har ett recpet. Maila mig gärna för jag skulle blir superglad. Det var med marsipan/mandelmassa och doppade i choklad med pistagenötter ovanpå!

Just nu har jag bakat en Kardemummakaka. Ni hittar receptet HÄR.

Jag har även precis satt en Quirch Lorraine i ugnen med broccoli, gröna- och svarta oliver samt soltorkade tomater. Ni hittar det receptet HÄR.

Vi får helt enkelt se vad jag hittar på härnäst. Det vet jag inte riktigt själv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.