Tvätta håret med klammrar och stygn! 2 kommentarer


I går var det dags att ta bort bandaget och tvätta håret med klammrar och stygn för första gången efter operationen. En lite läskig syn. Jag fick stränga order att inte göra detta förrän dag tre efter operationen. Stefan hjälpte mig att ta bort bandage och det är en lite läskig känsla att titta på såren för första gången. Jag är både sydd och i hopsatt med ”klammrar”. Man kan säga att min operationstid låg perfekt med tanke på sportlov denna veckan och att det är lite lugnare.

Jag vill varna känsliga tittare för bilder som följer!

Jag tycker själv att det är lite läskigt att titta på själva såren, men man vänjer sig! Men jag vill ändå varna känsliga tittare. Så för dig som är känslig kanske du skall sluta titta här.

Jag har klammrar på båda sidor och är sydd längs hela pannan. Detta är nog de läskigaste bilderna. Det ser verkligen hemskt ut. Jag är även helt gul som ni ser. Det kommer bli stora blåmärken.

Jag fick tips av läkaren att när jag skulle tvätta håret första gången skulle jag först skölja försiktigt med vatten. Därefter skulle jag ta balsam för att först reda ute eventuella blodrester som fastnat i håret. Det gick bra men det är som sagt lite läskigt att känna. Allting ser fint ut och jag är lite blå/gul i ansiktet och har en hel del svullnad men tycker det ser bra ut.

På torsdag denna veckan skall jag tillbaka på återbesök till läkaren för att se hur det ser ut. Vi skall ta bort stygnen och jag antar att även alla klammrar skall bort. Vi skall också titta på om vi måste göra några ytterligare åtgärder som han nämde för mig strax efter operationen.

I dag känner jag mig faktistkt relativt som vanligt. Jag har slutat ta smärtstillande tabletter då jag inte tycker det behövs för den lilla smärta jag har. Den läskiga känslan är klammrarna!

Att få duscha och smörja in sig med hudlotion är lite samma känsla som att kunna äta igen! Så härligt. Jag har verkligen inget att klaga på jag tycker det ser lovande ut och jag hoppas att slutresultatet skall bli fint!

Hoppas ni får en fin tisdag oavsett om ni är på sportlov eller jobbar som vanligt!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Tvätta håret med klammrar och stygn!