För tidigt med adventskalender?


Nu när vi befinner oss i slutet av september så vill jag redan nu tipsa om vissa saker som skall fixas inför kommande högtider. Är det förtidigt med adventskalender? Det är precis det jag vill inspirera er till för att slippa stressa med saker in i sista minuten. Att vara väl förberedd skapar lugn och ro!

Därför tänkte jag att jag skall inspirera er till att redan nu börja fundera på en adventskalender till någon som du vill överraska.

Min bästa idé är att köpa en kanvasduk (finns på Hornbach, Iems, Bauhaus, Konstnärshandel) och sedan klä den med ett vackert tyg. Då blir det dessutom en vacker tavla som man kan ha på väggen både innan- och efter advent. Om man dessutom anpassar valet av tyg till den som skall få den, så blir det en extra lyckad present.

Det som också är bra att fundera på redan nu vad paketen skall innehålla. Det gör man enklast genom att skriva en lista från 1-24 och sedan så fyller man på med idéer allt eftersom. Helt plötsligt blir det inte alls svårt!

Klä en kanvasduk med tyg

Så starta med köp av kanvasduken. Välj sedan tyg (kanske är beställningstid) och därefter kan man starta med att klä kanvasduken och klippa till tyget i rätt storlek.

Använd en häftpistol. Själv har jag en elektiskt men det går alldeles utmärkt med en helt vanlig. Jag har bara en elektrisk för att jag helt enkelt använder den ofta.

Häfta sedan fast tyget. En sak som är viktig att tänka på när man klär om något är att man skall häfta fast tyget i en speciell ordning. Man häftar aldrig färdigt en sida åt gången, utan man sätter häftorna mitt emot varandra. Man jobbar med alla sidor simultant. Det gör man för att inte få fula veck på tavlan eftersom tyg har en elastisitet så stäcker man tyget mitt emot och sätter nästa häfta. Hörnen spar man till sist! Då får man ett snyggt resultat.

Sedan kan man bara slå in alla fina paket och sätta vackra snören på dom!

Så här fint blev resultatet när jag gjorde denna tavla för 2 år sedan! Jag valde ett tyg som passar i mitt vardagsrum och jag har fortfarande tavlan kvar då jag älskar tyget som kommer från Designers Guild.

Paketen kan man även dom häfta fast i bak i paketsnöret, och på så vis bestämmer man själv på vilken höjd olika paket skall ha. Det är roligare om de inte sitter i nummerordning så man får leta lite.

Paketen är inslagna och sedan tog jag snören och fäste runt paketen så att de på så sätt kom på olika höjd!

Här ser ni öglorna runt paketen och snören som sedan är fäst med häftpistol i träramen på baksidan.

Så här ser tavlan ut när den hänger på väggen!

Vem skulle inte vilja ha en sådan här fin adventskalender tavla!? Det är bara att sätta i gång. Tiden finns att planera in allt sammans! Börja med listan och åk och köp en kanvasram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.