DIY – En adventskalender som ni kan använda även efter jul! 2 kommentarer


Nu har jag världens bästa idé. Idén bygger på att man gör en adventskalender men att man kan använda den även efter jul! Låter bra eller hur? Men hur är det möjligt! Jo här kommer idén.

I dag var jag på Hornbach och det var förresten då jag upptäckte alla fina julprydnader men jag var där i ett helt annat ärende. Alla jul-saker kan ni dock hitta i mitt tidigare inlägg HÄR.

Anledningen till att jag var där var att hitta en kanvasduk i rätt storlek för att göra en adventskalender: Ok, nu undrar ni hur man skall kunna använda den efter jul!?

Jag är som ni vet inredare och tänker som en inredare i alla situationer. Hur kan jag göra en adventskalender som en rolig inredningsdetalj och samtidigt en adventskalender som är specifik för julhögtiden, men ändå kunna använda den även efter jul? Jo jag gör en kanvas-tavla med ett tyg som inte är ett jultyg utan ett tyg som jag älskar och som passar in i just min inredning.

kanvastavla3

Valet på tyg för min del föll då självklart på Kashar Amethyst som ni hittar HÄR i ett antal färger! Då blir heller inte kostnaden så stor i förhållande, när jag kan använda den efteråt till mig! Jag tänker på er som eventuellt vill göra en till era barn. Då blir paketen till barnen och tavlan blir till dig! Canvas-tavlan jag valde är 70x100cm. Lagom stor för mig tyckte jag! Men det finna i massor av storlekar både större och mindre.

baksida2

Jag har en elektriskt häftpistol men det är för att vi använder den i vårt jobb, men det behövs absolut inte. Det man skall tänka på när man sätter på tyget är att börja i mitten av varje längd och sätta den första häftan och hörnen gör man absolut sist.

baksida-kanvas

Så här fint blev det när det var klart!

kavastavla1

Stefan har erbjudit mig att köpa all presenterna som skall hänga upp på tavaln och några har han redan köpt. Jag har valt ut papper som skall passa till tavlan och inredningen. Så för att visa hur det skall gå till så visar jag på ett av paketen. Här ser ni några av dom!

paket

Jag knyter snöre som vanligt runt paketen och gör en liten fin rosett på framsidan. Jag har valt ut några papper till Stefan som man får mixa emellan för att det skall bli fint. Detta enligt samma princip som alltid, randigt, rutigt mönstrat och enfärgat, precis som en inredning och sedan hjäpa upp med ett svart/vitt papper. Jag tar sedan en bit snöre och berode på var paketen skall hänga på tavaln så tar jag mer eller mindre. Tar mitten på snörstumpen och knyter ihop ändarna till en knop. Trär sedan igenom knopen genom öglan så att det blir en liten upphängning att vila paketet i. Jag tar sedan ändan på snöret och häftar på baksidan av kanvas tavlan. Det är också därför jag valt en grövre tavla så att det finns plats att häfta fast både tyg och sedan alla paket.

Sedan hänger jag paketen (eller Stefan fixar detta nu) och häftar fast dem på baksidan i olika höjd så att det ser ut som en trevlig tavla. Sedan limmar jag fast nummer på varje paket! Jag sätter sedan möbleltassar på tavlans baksida på några strategiska ställen så att inte häftorna skaver på väggen. Voila!

Paketen skall sedan hänga på olika höjder och jag har valt papper och snören i färger som fungerar med mitt vackra tyg! Sedan tar jag häftpistolen och häftar fast paketet i den höjden där jag vill att det skall vara!

kanvastavla

Nu har ni gott om tid att fixa en egen tavla. Jag finns ju delvis här för att tipsa er om saker och då gäller det att jag är ute i god tid!

Sedan funderar ni kanske på hur man skall numrera dom. På Pandura Hobby så finns många olika fina siffror som man kan välja och jag köpte i guld för 34 kr från 1-24!

adventskalender

När julen är över och den 24 december är nådd…så finns en vacker kanvastavla kvar som passar med inredningen! Fint va!? Hoppas ni gillar mitt tips. Lovar att visa er när den är helt klar men jag styr inte riktigt över paketinköpen så jag kan inte riktigt lova när! Tänk att vara 50 år och få en egen adventskalender! Det ni! Vet ni vad, man kan göra en till sig själv också! 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “DIY – En adventskalender som ni kan använda även efter jul!