Äta när man vill gå ner i vikt?


Hur gör man? Man börjar helt enkelt om! Man lägger hela sin ”vanliga” matsedel eller planering åt sidan och börjar om från början. Funderar på om det ens finns någon maträtt man brukar göra som är nyttig eller som man kan göra nyttigare!

Här en lista på saker som man behöver fundera över;

  1. Ta bort alla söta drycker för alltid!
  2. Ta bort alkohol (om du dricker alkohol)
  3. Ta bort all ramlösa för det innehåller salter som binder vätska. Drick kranvatten vi har världens finaste vatten direkt ur kranen.
  4. Ät på bestämda tider
  5. Bestäm på förhand vad dina mellanmål får bestå av. Till exempel äppleskivor, ett ägg, en skiva fröknäcke med mager skinka
  6. Välj minst ett mål om dagen, lunch eller middag som innehåller minimalt med kolhydrater.
  7. Se till att din tallrik alltid består av hälften grönsaker. Om den inte gör det så fråga dig själv varför?! Ville du bli mer hälsosam eller hur var det med den saken?
  8. Drick minst 2 liter vatten om dagen
  9. Fundera på hur du kan ersätta kolhydrater på ett bra sätt. Sallad, kål i olika färger, blomkålsris, harricovert, broccoli mm.

För att åstadkomma en livsstilsförändring så måste man få in nyttigare alternativ i sin vardag och man måste välja dom med omsorg för detta skall bli hållbart i längden. Så fundera på vilka grönskaer du tycker mest om i både rå form och i tillagad och försök focusera på detta!

Att experimentera är ett annat tips, att pröva sig fram lite grand med mat, men att ha en utväg om det inte blir bra så man inte står där hungrig och istället äter något man inte borde.

Planera är A och O för om man ligger steget före så händer inte det som man inte vill skall hända, d v s att man stoppar i sig något man inte borde. Så nu kör vi! Kom igen. Ut på en promenad även om den bara är på 20 minuter så är det mer än ingeting alls. Allt räknas inte bara timmeslånga täniningspass!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.