Hur motiverar man sig själv att träna! Före- och efter bilder!


Jag börjar med att visa bilden av hur jag såg ut våren 2016 när jag kom in i klimakteriet. Jag gick upp 16 kilo på lika många veckor för kroppen hade fullständigt ”ballat ur”. Jag har skrivit mycket om det på min blogg men dit vill jag aldrig komma igen! Ingen läkare fattade att det var klimakteriet, och inte jag heller utan det var min då 84-åriga mamma som kläckte det!

Bilden till höger är tagen ca 12 veckor senare! Jag gav allt jag hade för jag ville verkligen inte förlika mig med den person ni ser på vänster sida. Det var- och är inte jag!

Så här inför nyår så är det många som avger nyårslöften om att börja träna. För mig handlar det om att skapa en livsstil, inte att avge några löften som man väldigt sällan uppfyller. För mig fungerar det bättre att precis som med yrkeslivet sätta upp mål för mig själv och sträva dit! Själv avger jag aldrig några nyårslöften! Det var precis så jag gjorde. Jag bestämde mig!

I slutet av 2018 var ett av mina mål ett par veckor innan årsslutet, att återigen se till att träning blir ett inslag i min vardagliga planering! Hur gör man då det när man har en full agenda. Jo, det går faktiskt, man planerer om. När man funderar lite djupare på det så inser man att om man inte sköter sin egen kropp så kommer man på sikt inte heller att orka med det arbetstempo som åtminstone jag vill ha!

Motiviatinen sitter i att förstå vilka fördelar det ger mig att ha en rörlig, stark kropp. Där kläderna sitter bra och jag behöver inte fundera så mycket på hur jag ser ut!

För mig handlar det om att må bra, vara smal (JA jag vill vara smal), att vara stark, känna att man har en rörlig kropp utan vardagliga begränsningar. Det bästa med att sätta upp träningsmål är också att man samtidigt måste kontrollera vad man faktiskt stoppar i sig och det är ofta då man inser varför man gått upp några kilo. För till skillnad för vad människor säger, så går man inte upp av att titta på godsaker. Så jag ser det även som en liten kontroll av att jag äter ordentligt. När man jobbar mycket och långa dagar så är det lätt att man inte äter helt hälsosamt just på grund av brist på tid. Det är också lätt att man tänker när man åker hem att ” jag orkar inte träna också” och i stället åker man hem när kroppen hade mått så mycket bättre av ett träningspass.

Att säga att man inte hinner med träning vet vi alla är bara ett ”hinder” för att vi ännu inte bestämt oss och ingenting annat. För hinner vi titta på TV, surfa på vår Smartphone eller Ipad eller göra annat, ja då har vi tiden där som vi borde lägga på träning!

Träning är ingenting annat än ytterligare ett MÅSTE, men ett av de viktigaste MÅSTEN vi har för att vi skall få vara friska, inte dra på oss följdsjukdomar och för att vi skall må bra i oss själva och leva längre. Det finns få saker som slår tillfredsställelsen av att ha avklarat ännu ett planerat träningspass!

Man kan sätta upp mål att hitta på bra maträtter som man älskar och som dessutom är nyttiga! Att utforska mat lite på ett sätt man annars inte brukar. Googla nyttiga maträtter och ta bort onyttigheter från rätter man älskar och ersätta med andra nyttigare alternativ. En ny liten hobby helt enkelt!

Så kom igen nu! Ge dig själv den där kroppen du vill ha! Ge dig själv möjligheter att träna och bli den bästa versionen av dig själv! Att se vilken tillfredsställelse det ger att se att man klarar av det.

Sätt inte målen för högt. Se till att börja lite försiktigt så du ser att du fixar det för när man känner att man enkelt når målen man satt, det är då det blir roligt och det är då man kan börja utmana sig själv.

Min utmaning med armhävningar är en sådan. Börja med Del 1 och kör vecka för vecka och du skall se vad förvånad du blir när du snart kan göra massor av armhävningar fast du kanske i dag inte klarar knappt en enda! DU KAN men GE DIG SJÄLV EN CHANS! Kan jag så kan banne mig vem som helst!

Armhävningsutmaning Del 1

Armhävningsutmaning Del 2

Armhävnignsutmaning Del 3

Låt inte heller klimakteriet bli en begränsning om du liksom jag hamnat där. Jag kommer skriva om saker att tänka på och focusera på när man vill gå ner i vikt. Låt aldrig klimakteriet bli en begränsning eller en ursäkt! Det går ta sig ur! Jag gjorde det med massor av jävlar anamma!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.