Bysselkex med parmesan och rosmarin!


Det är alltid roligt att servera något tilltugg som man gjort själv och dessutom är superenkelt och kan förberedas i god tid. Receptet på brysselkex med smaksättning bygger på att man delar ingredienserna till kexen i två delar och smaksätter varje del. På så sätt får du två sorters olika kex i ett enda bak. Perfekt till förrätten eller till en ostbricka.

Smaksatta brysselkex med parmesan och rosmarin från Pretty Home Blog

Ingredienser för Brysselkex med smaksättning av parmesan och rosmarin

200 gram rumsvarmt smör

4,5-5 dl mjöl

1 dl strösocker

Smaksättning Parmesanbrysselkex

0,5 dl fint riven parmesan till parmesankexen

Pamresankexen rullas i vallmofrön

Smaksättning Rosmarinbrysselkex

0,5 dl torkad malen rosmarin till rosmarin kexen

Rosmarinkexen rullas i torkad rosmarin (köp i kryddburkar av Sankta Maria)

Gör så här

Dela basingredienserna i två lika delar tillsammans med respektive smaksättningen och nyp i hop till en deg.

Rulla varje deg i sin kryddblandning och lägg gladpack om varje rulle och lägg in i kylen.

Du kan med fördel förvara den antingen i kylen eller frysen. På så sätt kan du förbereda långt i förväg och alltid ha en rulle redo att bakas. Detta kan du förbereda flera dagar innan själva kalaset. Sätt ugnen på 175 grader och baka mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills dom får en vacker färg.

Hoppas du gillar mitt recept, jag är säker på att både du och dina gäster kommer uppskatta detta, och be om att få receptet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.