Cake Pops gjorda på Ballerina Kladdkaka till midsommar


Nu skall jag presentera värdens godaste Cake Pops för er. Så enkla att göra och så goda att det är omöjligt att låta bli dom. Alla som smakar kommer bli helt sålda på dessa Cake Pops det lovar jag. Dessutom rolig och fin dekoration på midsommarbordet när det är fika dags!

Detta är receptet är det absolut bästa och godaste Cake Pops jag själv någonsin ätit och gjort! Senast gjorde jag till mina arbetskamrater när jag hade fika, och det blev så populärt att jag gjorde dom även en andra gång. Nu har jag tänkt förbereda lite fint till midsommar och tänkte därför dekorera dom lite mer färgglatt denna gång.

Jag har också köpt rosa tunt band som jag skall knyta runt varje Cake Pops. Jag tyckter att det är så himla roligt att göra det där lilla extra. Det kanske är lite överkurs men jag älskar att göra fint som ni vet!

Man behöver pinnar när man gör cakepops och jag köper mina HÄR där finns cakepop-pinnar i olika storlek och mönster om man vill ha det. Dom med rosa ränder är ljuvliga.

Cakepops med Ballerina Kladdkaka, ca 25 stycken

2 pkt Ballerina Kladdkaka

200 g Philadelphia

400 g vit choklad

15 pinnar

Lägg samtiliga Ballerina Kladdkaka i en vanlig fryspåse och mosa dom med handen.

Därefter häller du ut innehållet i en matberedare. Tillsätt Philadelphia och låt matberedaren göra det till en jämn och fin smet.

Ställ in smeten i kylen i minst en timma så att den blir tillräckligt hård för att rulla.

Rulla cirka 25 stycken bollar i lagom storlek. Smält 50 gram vit choklad i microvågsugnen, och doppa pinnarna i chokladen innan du sticker ner den i Cake Popsen. På så sätt sitter pinnen fast ordentligt och lossnar inte när sedan gästerna skall serveras.

Sätt sedan de härliga Cakepopsen i frysen i minst 4 timmar innan du rullar/doppar dom i vit choklad. Det är bra om dom är genomfrusna för då hinner dom inte smälta när det är dags för doppning i vit choklad.

Så här skall dom se ut när det är dags för frysen.

Sedan är det dags att doppa dom i vit choklad och eventuellt lägga på något strössel om man vill dekorera dom. Därefter kan du sätta in dom i kylen för förvaring i stället.

Jag doppade varje Cake Pops i den vita chokladen och strödde sedan lite fint strössel som jag hittade på Ica som ser ut så här!

Så här underbara blev dom. Nu skall jag bara knyta rosetter runt resten också!

Låt mig veta vad ni tycker! Så goda!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.