Ett recept ni inte vill missa – Äppelpaj med det lilla extra!


I bland kan det enklaste vara gott nog och om man adderar speceiallt som är minst lika gott, då har man det! Därför skall ni få mitt eget lilla recept på äppelpaj med det lilla extra.

Nu när jag är duktig och tränar så kan man vara värd en liten dessert i slutet på veckan och då är det ännu mer perfekt att göra portioner så att man inte äter mer än så.

Recept för 4 portionsskålar

2 äpplen skivade i tunna skivor

2 tsk kanel

6 msk Socker

50 gram vit choklad (smält och lägg på efter de kommer ur ugnen)

Smuldeg

50 gram smör

1 msk socker

1 dl mjöl

Tag fram portionsformarna och smöra dom inuti. Skala äpplen och se till att du får bort kärnhusen. Dela varje äpple i 4 delar och skiva tunna skivor av äpplena i varje form, använd ett halvt äpple till varje form, det blir ganska fullt men det sjunker sedan ihop ugnen ordentligt.

Ta 1,5 msk socker till varje liten skål och 1/5 tsk kanel. Blanda om så där lagom.

Rör smör, socker och mjöl till en smul deg. Fördela degen mellan de fyra skålarna. Sätt in i ugnen på 225 grader ca 30 minuter men se till att äpplena blir riktigt mjuka. När smuldegen fått färg lägger du över ett folie papper och låter den stå i ugnen tills äpplena är helt mjuka.

Den smälta chokladen lägger ni ovanpå den färdiga äpplepajen. Smeta ut den så mycket som möjligt och sedan serverar ni pajen genom att lägga över vaniljvisp så att chokladen inte syns!

Jag lovar att era gäster kommer tycka detta är den godaste äpple-dessert de ätit.

Jag får lov att äta en sådan till helgen om jag gör min träning varje dag. Vad sa vi, jo 10000 steg om dagen, och en enda dags vila om det behövs! Annars kör vi alla dagar!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *