Favoritrecept – Laxpaket!


En av mina favoritrecept när det är så här vackert väder är att göra laxpaket på grillen eller i ugnen. om man inte vill sätta i gång grillen. Det viktiga är att ha tillräckligt tjock folie så det inte går hål i den. Gör man den i ugnen så kan man med fördel ställa paketen i en långpanna eller form.

Man förkokar färskpotatis i ca 7 minuter och ser till att alla är i samma storlek, antingen genom att välja små potatisar eller genom att dela dom så dom blir i samma stolek, och det gör man innan man kokar dom så alla blir jämnkokta!

Man tar sedan en bit folie i storlek 30 x 30 cm. Lägger laxen och penslar den med olivolja och kryddar med citronpeppar. Lägger den förkokta potatisen på ena sidan laxen och t e x Haricort Verts, rödlök och halverade cocktailtomater på andra eller något annat som man tycker är gott. Ta sedan 2 msk med hummer fond och sprider ut över potatisen och avslutar med 1 dl grädde så att fonden rinner ner och sedan lägger man några dillkvistar över potatisen och gör det till ett paket så att inte såsen rinner ut.

Sätter paketet på grillen eller i ugnen och låter den står där i 225 grader i ugnen i ca 20-25 minuter lite beroende på hur stor fisken är så att den blir klar.

Voila! Väldigt gott! Det får bli dagens mattips en härlig söndag! Nu hinner ni både handla och fixa oavsett om det är lunch eller middag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.