Fest för att fira semestern på fredag!


På fredag jobbar jag sista dagen och sedan är det semestern och som den planerare av rang jag är, så måste även detta planeras i minsta detalj.

Så på fredagkväll blir det VÄRLDENS GODASTE PASTA – Radiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella! Till kaffet blir det hemma gjord jordgubbstårta!

Vissa maträtter blir helt enklet favoriter och är så goda så att man blir lyrisk. En sådan rätt som jag är fullkomligt förälskad i är en vegetarisk pastarätt med soltorkade tomater, valnötter och mozzarella som är så enkel men så  god att jag med lätthet hade kunnat äta den varje dag! Receptet är dessutom löjligt enkelt så om ni också planerar att fira på fredag för att ni börjar er semester eller för att ni helt enklet vill överaska med något gudomligt gott!

Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Pastasorten. Det måste vara rätt pastasort. För en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna sort är tillverkad på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar och det tar längre tid men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen, och detta är alltså viktigt vad man väljer rätt pasta till sin pastarätt för att få ut den maximala smaken! Så prova detta, den finns i en vanlig Ica butik.

Pastapaketet ser ut så här och finns i de flesta välsorterade butiker.

Så här kommer receptet på världens godaste pasta!

Raiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella, 2 personer (men det är för att man äter mer än man borde för den är så god)

400 gram Raiatori

6 soltorkade tomater i olja

65-100 gram Ruccola (1 påse)

1 dl valnötter

1 mozzarella (1 påse)

2 klyftor vitlök

Gör så här:

Hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i stekpannan. Hacka de avrunna soltokade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa den ej för då blir smaken för skarp.

När valnötterna är rostade så stjälp ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna och ta ca 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt det fräsa tillsammans och smaksätt med salt och svartpeppar.

Koka upp pastan under tiden i 6 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”.

Lägg i all ruccola och fräs det tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter.

När pastan är klar och du hällt av vattnet så rör ner all pasta och rör om. Smula över hela mozzarellan och värm upp det sakta så osten smälter. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!

IMG_4236

Du har nu gjort världens godaste pasta rätt!!!

Ni måste pröva! Nu hinner ni köpa hem ingredienserna och göra denna på fredag som en överraskning. Jag lovar att den ni gör det år kommer tycka det är helt otroligt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.