Gäster och en sommar-paella! 1 kommentar


Igår hade vi middagsgäster så jag bestämde mig för att göra en paella. Det är så himla enkelt och gott att tillaga. Jag tror att många tror att det är krångligt, när det i själva verket är superenkelt! Därför tänkte jag att jag skulle ge er detta superenkla recept. Det bästa är att det går att förbereda mycket och jag köper oftast en färdiggrillad kycklng när jag skall göra just paella för att det är så enkelt och supergott!

Sedan tillagar man hela rätten i stekpannan och är dessutom klar och serveras direkt därifrån! Kan inte bli så mycket enklare! Jag passade på att köpa mig även en ny stekpanna från zerazza.com när jag köpte min nya visp därför att min var helt kass. Jag bestämde mig för att nu är det slut med dessa stekpannor i teflon. Jag har försökt att köpa finare och dyrare men det slutar varje gång med att efter ett år så blir dom runda i botten och håller helt enkelt inte måttet.

Tacka vet jag förr när man hade en gjutgärnspanna, den bytte man aldrig. Därför bestämde jag mig för att köpa en stekpanna från Le Creuset i färgen Caribbean, jag har en gryta från Le Creuset som jag bara älskar och jag visste faktiskt inte att det gjorde även stekpannor tills nu. Den fungerar som ni kanske vet också på induktionshäll som jag har! Den jag köpte är 28 cm i diameter och för övrigt perfekt för paella receptet här nedan!

Caribbean blue passar till mitt sommarporslin. Jag är som ni vet mycket för att kombinera och färgmatcha! Så här fin är det så ikväll blir det premiär för denna! Äntligen en rejäl stekpanna och med trähandtag som inte blir varmt! 🙂 Ahhh så fin så jag nästan dör!!

Vad passar då inte bätter att inviga sin nya stekpanna med om inte en paella så man får sätta fram den vackra stekpannan på bordet så den utgör en del av dukningen! 🙂

Ingredienser till en Sommarpaella!

1 Grillad Kyckling (jag köper alltid en färdiggrillad)

250-500 gram färska räkor (räcker gott med 250 gram men om man vill ha mer räkor så ta lite till)

3 dl långkorningt ris (går jättebra med vanligt jasminris så ni behöver inte köpta något speciellt)

1,5 buljongtärning med hönsbuljong

6,5 dl vatten

2 pkt saffran (total 1 gram)

2 tomater

1 paprika

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 kryddmått vitpeppar (eller efter smak)

1 tsk salt (eller efter smak)

1 citron

Persilja till dekoration

Mitt förslag är att du skär upp allting i förväg. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner buljongtärningarna. Börja sedan med att fräsa lök och vitlök tillsammans i olivolja. Häll i riset och saffran och låt det fräsa ihop med löken en liten stund och häll sedan över hönsbuljongen och rör om och dra ner värmen. Salta och peppra och sätt på ett lock och låt koka i 15 minuter.

Gul lök och vitlök fräser man ihop i lite olivolja.

Ser ni den vackra pannan, jag är så löjligt förtjust i nya fina produkter!!!!!

Allt annat finns redo i små skålar!

När man fräst löken med vitlöken så tömmer man på riset och även saffran och låter det fräsa ihop. Då blir allting guld och fint!

Sedan hällar man i buljongen rör om och sätter på ett lock och låter det koka i 15 minuter.

När 15 minuter gått lyfter du locket och häller på all skuren kyckling, skurna tomater och paprika. Rör om ordentligt så det blandar sig och sätt på locket och låt det koka i ytterligare 5 minuter. När 5 minuter gått så lyfter du på locket och tömmer på alla räkor, drar av stekpannan från plattan och värmen och sätter på locket i ytterligare 5 minuter så räkorna hinner bli varma men inte sega!

Under tiden hackar du persiljan och skivar citronen. Se till att du får bort alla kärnor ur citronskivorna, för vem vill ha kärnor i sin mat! 🙂

Persilja är dessutom ett utmärkt alternativ som krydda eftersom den innehåller mycket järn och är en av de nyttigaste kryddor som finns och dessutom väldigt underskattad och vacker.

Nu är paellan färdig att servera. Strö över persiljan och lägg citronskivorna i ett fint mönster och sätt fram stekpannan på bordet! Voila!

Behöver jag tillägga att den blev helt superb, det går helt enkelt inte att misslycks. Prova du också! 🙂 Låt mig veta vad du tycker! Jag skall visa hur det blev på bordet när jag satte fram den i mitt nästa inlägg!

Missa inte denna nya webshop jag upptäckt med köksprodukter, dom heter zerazza.com. Jag har sett massor med fina produkter jag skulle vilja ha, men var sak har sin tid. Dessutom får jag ge dom en enloge för det gick väldigt snabbt, jag hade produkterna på 2 dagar! 🙂 Kan bara rekommendera!

De som var bjudna blev själva sugna på en sådan stekpanna för dom visste inte heller att de fanns så fina och dessutom går att använda på induktionshäll! 🙂 Super! För en färgälskare som jag kan man inte bli annat än glad!

Gör denna i kväll vettja! Ni kommer inte bli besvikna och jag lovar att det blir ett nytt favoritrecept!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Gäster och en sommar-paella!