Gör egna enkla müslibars


Jag har tidigare korat det bästa receptet på müslibars! Müslibaren innehåller 239 kcal med choklad och väljer man att ta bort choklad så innehåller den 209 kcal, jag tycker man kan göra av båda.  Kalorierna är beräknade på att man gör 10 st müslibars av 1 sats enligt nedan!

1 dl vanliga saltade cashewnötter

1 dl grovt hackade torkade aprikoser (byt ut aprikoser mot något annat russin t e x )

2 dl havregryn med fibrer (axa)

1 dl rostade pumpakärnor

1 tsk salt (eller efter smak, jag gillar lite saltare så jag tog lite mer salt)

3 msk flytande honung (smaka av efter 2 msk om du inte gillar för sött)

1 tsk vaniljsocker (man kan utesluta detta om man tycker det blir för sött)

3 äggvitor

Rosta först cashwenötterna i en torr panna på hög värme tills de börjar få lite färg, lägg de på skärbrädan och grovhacka dom. Rosta även pumpakärnorna men behåll dem som de är. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan över honung och rör om till en jämn smet och därefter äggvitorna och rör den jämn.

Bred ut smetern i två längder på en plåt med bakplåtspapper gör dom ca 1 cm höga och 2-3 cm breda.

Sätt in i ugnen i övre delen på 125 grader i ca 30 minuter. När de är klara tar du ut dem skär dem i lagom stora bitar och lägger isär dem för att sedan sätta in dem i den avstängda ugnen på eftervärme, sätt en grytlapp i öppningen så det är lite öppet, låt de ligga där och torka till i eftervärmen.

Om du vill ha choklad på så ta en Lindhs choklad kaka med 70% kakao (jag tar alltid den med mint för det är min favorit) tag 40 gram av kakan och smält i mickron  = 4 rutor. När man smälter chokald i micron så måste man vara försiktig och man smälter i 1 minut för att sedan ta ut och rör om, och sedan 30 sekunder i taget så den inte bränner för det är lätt hänt!

Doppa sedan ändarna på varje bars i choklad och lägg på ett smörpapper och lägg in i kylen några timmar. Så här ser dom ut när dom är klara! 🙂

DSC04130

Förpacka dom sedan på ett smart sätt så de är lätta att ta med. Jag virar in dem i smörpapper och lägger dom in en avsedd plastpåse och sedan i en burk i kylen. Då är den enkel att plocka med sig!

Jag vill att livet skall vara enkelt eller hur!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.