Grönsakssoppa med Frikadeller och Bruschetta! 2 kommentarer


Nu när det börjar bli höst så längtar jag efter lite härliga varma soppor och grytor. Vad är väl inte bättre att laga dels något med säsongens grönsaker och något som räcker flera dagar. Jag tycker det är perfekt när man tränar och har en sådan tight plan som jag har med jobb, träning, hundar och allt annat som skall hinnas med.

Dukningen nedan är lite mitt i mellan sommar och höst men med glada färger som jag gillar! Bara för att man jobbar hårt så betyder det INTE att man inte har tid för duking!

Grönsakssoppa

4 morötter

1/2 blomkålshuvud

1 kruka persilja

1 purjolök

60 gram babyspenat

300 gram sockerärter

6 dl vatten

6 dl mjölk (lätt mjölk)

4 msk Renée Voltaire Orginal Lantbuljong

1 msk majzena

Salt och peppar efter smak

Frikadeller

400 gram nötfärs

1 ägg

1/2 riven lök

salt och peppar

Bruschetta

Baugette eller annat bröd

0.5 dl olivolja

Hackad perslija

2 pressade vitlöksklyftor

Så här gör du:

Skär alla grönsakerna i bitar. Blomkålshuvudet till små buketter. Skiva purjolöken i smala skivor och gör slantar av morötterna. Jag brukar dela morotsslantarna i två delar så att dom blir som halvmånar, så det inte blir så stora bitar i soppan. Sockerärtorna brukar jag dela i två delar. Klipp eller hacka persiljan och spara lite som dekoration när soppan skall serveras.

Jag hackar allting och lägger i fina tallrikar för jag tycker liksom om hela vägen fram till måltiden skall vara fin!

Det bästa är att använda alla fantastiska grönskar nu i säsongen!

Koka upp vatten och mjölk med grönsaksbuljongen. Lägg ner alla grönsaker utom babyspenat och persilja. Låt det sjuda i 5 minuter. Lägg med frikadellerna de sista 5 mintuerna och vänd dom i soppan så att dom blir helt igenom kokta.

Tillsätt persilja och babyspenat det sista du gör innan servering! Använd lite av persiljan som dekoration.

Frikadeller

Lägg köttfärs till frikadellerna i en bunke och tillsätt ett ägg och salta och peppar och smaka av. Viktigt att dom har en ordentlig smak så att det verkligen förhöjer soppan.

Bruschetta

Skiva brödet. Häll upp olivolja i en skål och pressa vitlöken och rör om och låt stå medan du hackar alla grönsaker och gör soppan.

Tag en sked och häll på lite olja med vitlök och persilja på varje bröd och sätt in i ugnen i 10 minuter på 220 grader.

Jag gjorde hälfen Bruschetta och hälften vanligt vitlöksbröd!

Ni måste prova receptet. En del är känsliga för ordet frikadeller, men det är faktiskt ingenting annat än köttbullar i soppa! Så fantastiskt gott. Hoppas ni gillar receptet.

Det bästa är kombinationen av supergott och supernyttigt!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Grönsakssoppa med Frikadeller och Bruschetta!