Italienska nötfärsbiffar med basilika och soltorkade tomater i olja! 1 kommentar


Ett recept som jag ofta återkommer till är detta recept på nötfärsbiffar med basilika och soltorkade tomater. Finns inget som är så gott och dessutom bra mat. Jag serverar det med Haricots Verts och det blir mättande och bra. Här kommer mitt recept på detta. Om ni inte gjort det tidigare så pröva. Jag lovar att ni inte blir besvikna.

Ibland gör jag dom som köttbullar om jag skall ha dom på en buffé till exempel, men annars gör jag biffar!

Jag äter som oftast med Haricots Verts som är nyttigt och mättande och har fetaost i olja som tillbehör. Väldigt gott. Då känns det inte att man drar in på mat utan det känns lyxigt och gott.

Detta är dessutom ett perfekt att ha med sig i sin lunchlåda. Det är också en del av att äta bra att faktiskt välja själv helt och hållet vad lunchen skall bestå av.

Italienska Nötfärsbiffar med färsk Basilika och Soltorkade Tomater, ca 8 st

500 gram nötfärs

6 soltorkade tomater i olja

1 näve färsk basilika (1/2-1 kruka)

1 ägg

salt och peppar efter smak

Gör så här:

Hacka den färska basilikan och låt det soltrokade tomaterna rinna av på papper och skär även dem i mindre bitar. Blanda allsammans med nötfärsen tillsammans med ägget. Salta, peppra och smaka av köttfärsen. Rulla till 8 bollar och platta till dom så det blir biffar.

Stek biffarna på hög värme i lite olivolja. Stek dom i ca 1,5 minut på varje sida. Se till att inte steka dom får hårt så att de blir torra. Låt dom i stället eftersteka lite på värmen från pannan.

Jag brukar servera med Haricots Verts och/ eller vaxbönor och en Feta ost som är Ica´s egen som heter ”Tärnad ost i olja” och det finns olika varianter men just den med kryddblandning är väldigt god. Ni ser den på bilden här nedan. Jag brukar antigen koka eller woka bönorna. Båda blir lika bra!

Så nu är det dags att planera sin vecka. Denna veckan är perfekt att börja med då det är en ”kortvecka” på jobbet.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Italienska nötfärsbiffar med basilika och soltorkade tomater i olja!