En annan av mina favoriträtter som både är nyttig och god är köttfärsbiffar med hackade soltorkade tomater och hackad basilika. Jag brukar servera denmed wokade Haricots Verts och Vaxbönor.
Köttfärsbiffar med Soltorkade tomater och Basilika (4 portioner med 2 biffar till varje person)
600 gram köttfärg (gärna nötförs för det är nyttigare)
1 dl hackad färsk basilika
1 dl hackade soltorkade tomater i olja (som fått rinna av)
1 ägg
Blanda köttfärsen med ägg, basilika, soltorkade tomaterna och salt och peppar, smaka av innan du rullar och trycker ut dom till biffar. Stek i stekpannan några minuter på varje sida. Woka samtidigt Haricots Verts och salta efter smak. Det tar ca 15-20 minuter att woka Haricots Verts.
Servera sedan med fetaost i olja och kryddor och njut av denna goda rätt. (jag brukar alltid använda fetaost från Ica, de har fler olika men denna med kryddor smakar underbart till denna rätt)
Om du vill ha mer mat så servera biffarna istället med pasta och en Ratatouille och krydda med timjan. Recept på en god Ratatouille kommer.