Köttfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika


En annan av mina favoriträtter som både är nyttig och god är köttfärsbiffar med hackade soltorkade tomater och hackad basilika. Jag brukar servera denmed wokade Haricots Verts och Vaxbönor.

IMG_0852

 

Köttfärsbiffar med Soltorkade tomater och Basilika (4 portioner med 2 biffar till varje person)

600 gram köttfärg (gärna nötförs för det är nyttigare)

1 dl hackad färsk basilika

1 dl hackade soltorkade tomater i olja (som fått rinna av)

1 ägg

Blanda köttfärsen med ägg, basilika, soltorkade tomaterna och salt och peppar, smaka av innan du rullar och trycker ut dom till biffar. Stek i stekpannan några minuter på varje sida. Woka samtidigt Haricots Verts och salta efter smak. Det tar ca 15-20 minuter att woka Haricots Verts.

Servera sedan med fetaost i olja och kryddor och njut av denna goda rätt. (jag brukar alltid använda fetaost från Ica, de har fler olika men denna med kryddor smakar underbart till denna rätt)

ost

Om du vill ha mer mat så servera biffarna istället med pasta och en Ratatouille och krydda med timjan. Recept på en god Ratatouille kommer.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.