Magiskt pastarecept med Squash och Pesto! 2 kommentarer


Här kommer ytterligare ett magiskt pastarecept med squash och pesto som ni bara måste testa. Pasta brukar gå hem hos dom allra flesta och alla kommer älska er om ni gör just denna pasta. Dessutom är just denna pastarätt väldigt enkel att göra och det kräver minimal insats. Jag kan nästan lova redan nu att ni kommer bli ombedda att göra denna pasta igen!

Magiskt pastarecept med Squash och Pesto!
Magiskt pastarecept med Squash och Pesto!
Magiskt pastarecept med Squash och Pesto!

Det finns som vanligt en sak som är viktigare än andra, och det är att använda rätt pastasort. Det är en specialsort från Barilla som heter Barilla Bavette 13. Den finns där Barilla finns att köpa och tillhör normalsortimentet.

Anledningen till att pastasorten är så viktig är att detta är en sort som är tillverkad för att ta åt sig lagom mycket vätska. Det är därför den är så perfekt för just denna rätt. Om man använder hela pasta paketet så räcker det mer än väl till 4 personer.

Recept Pasta med Zucchini och Pesto, 4 personer

2 Squash

2 klyftor vitlök rivna

1 gul lök

1 msk olivolja

2 burkar med Pesto

2 dl pastavatten (det vattnet som pastan kokat i)

Salt

Grovmalen svartpeppar

Riven parmesan

Gör så här

Börja med att riva Squash grovt med rivjärnet. Hacka lök och riv vitlök.

Du börjar med att fräsa vitlök och lök i stekpannan med en matsked olivolja. Sätt på pastavattnet och låt det koka upp. Under tiden så färser du även all den rivna squashen tillsammans med löken och kryddar med salt och grovmalen peppar och smakar av så du har en bra smak på det.

Lägg i pastan i det kokande vattnet. Under tiden kokar ni pastan så blanda ner all pesto i squash och lökblandningen och låt den koka in. Låt pastan koka exakt utsatt tid som är 9 minuter.

När pastan är klar så tar man 2 dl av pastavattnet och häller ner i stekpannan. Blanda sedan ut peston i grönsaksröran så det blir en jämn röra.

Häll av vattnet på pastan och häll sedan i grönsaksblandningen i pastan i en vacker skål och blanda runt. Riv parmesan och ställ fram på bordet för alla att ta så mycket dom vill ha.

Här ser ni vilken av Barillas Pesto jag använder och är ni färre än 4 så räcker det så klart med en burk. Det blir supergott! Parmesan blir den extra touchen!

Klart att servera och toppa med riven parmesan!

Magiskt pastarecept med Squash och Pesto!
Magiskt pastarecept med Squash och Pesto!

Jag vet att jag har tipsat er om detta recept innan och har ni inte provat ännu så gör det! Enkelt och så gott att man bara vill ha mer!

Hoppas detta blir en ny favorit även hos er!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Magiskt pastarecept med Squash och Pesto!