Morotsmuffins med Philadelphiaostglasyr – när man tränat hårt!


Man måste njuta av livets goda, och vi kan väl vara ganska överens om att livets goda skiljer sig från person till person. Det någon tycker är totalt onödigt tycker någon annan är ett av livets höjdpunkter.

I alla fall så bakade jag morotsmuffins i går kväll. Främst för att jag tycker det är roligt att baka och för att Stefan äter upp allt jag gör då han aldrig lägger på sig oavsett. Han skulle kunna gömma sig bakom en lyktstolpe (jag tog i lite nu alltså)! 🙂 Så även om jag oftast bakar för en enda fika så äter han sedan gladeligen upp resten och jag slipper att frestas. Bra deal.

Morotsmuffins med philadelphiaostglasyr, 9 stora muffins

IMG_2046

6,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk malen kanel

0,5 tsk salt

200 gram rumstempererat osaltat smör

1 dl råsocker

2 dl strösocker

2 dl lättmjölk

2 ägg

2 stor morötter fint rivna

Glasyr

100 gram Philadelphia ost

4 msk osaltat smör

350 gram florsocker

1 tsk nypressad citronsaft

Blanda alla torra ingredienser. Rör smör och socker pösigt. Vispa äggen och häll i mjölken tillsammans med smör och sockerblandningen. Häll i de väl blandade torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Rör ner de rivna morötterna sist och rör om ordentligt.

Fördela smeten i formar med 2 matskedar och fyll formarna till ca 1 cm under kanten. Grädda muffinsen i 25-30 minuter i 180 grader i mitten av ugnen.

Ta ut muffinsen och låt svalna. Under tiden rör i hop glasyren. Rör osten och smöret till en smidig smet. Blanda sedan i florsockret och rör till en jämn smet. Blanda sist i citronsaften och rör till en jämn smet.

IMG_2054

Smeta på glasyren på de avsvalnade muffinsen och garnera med sockerkulor i silver! Väldigt saftiga och fina morotsmuffins!

Några ligger i fysen och en och annan i kylen och resten i Stefans mage! 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.