Müslibars och fortsatt REA på Pernilla Wahlgren klänningar 25-50%


I går korade jag det bästa receptet på müslibars! Kommer bli perfekt som mellanmål innehåller 239 kcal med choklad och väljer man att ta bort choklad så innehåller den 209 kcal, jag tycker man kan göra av båda.  Kalorierna är beräknade på att man gör 10 st müslibars av 1 sats enligt nedan!

1 dl vanliga saltade cashewnötter

1 dl grovt hackade torkade aprikoser (byt ut aprikoser mot något annat russin t e x )

2 dl havregryn med fibrer (axa)

1 dl rostade pumpakärnor

1 tsk salt (eller efter smak, jag gillar lite saltare så jag tog lite mer salt)

3 msk flytande honung (smaka av efter 2 msk om du inte gillar för sött)

1 tsk vaniljsocker (man kan utesluta detta om man tycker det blir för sött)

3 äggvitor

Rosta först cashwenötterna i en torr panna på hög värme tills de börjar få lite färg, lägg de på skärbrädan och grovhacka dom. Rosta även pumpakärnorna men behåll dem som de är. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan över honung och rör om till en jämn smet och därefter äggvitorna och rör den jämn.

Bred ut smetern i två längder på en plåt med bakplåtspapper gör dom ca 1 cm höga och 2-3 cm breda.

Sätt in i ugnen i övre delen på 125 grader i ca 30 minuter. När de är klara tar du ut dem skär dem i lagom stora bitar och lägger isär dem för att sedan sätta in dem i den avstängda ugnen på eftervärme, sätt en grytlapp i öppningen så det är lite öppet, låt de ligga där och torka till i eftervärmen.

Om du vill ha choklad på så ta en Lindhs choklad kaka med 70% kakao (jag tar alltid den med mint för det är min favorit) tag 40 gram av kakan och smält i mickron  = 4 rutor. När man smälter chokald i micron så måste man vara försiktig man smäler i 1 minut för att sedan ta ut och rör om, och sedan 30 sekunder i taget så den inte bränner för det är lått hänt! Doppa sedan ändarna på varje bars i choklad och lägg på ett smörpapper och lägg in i kylen några timmar. Så här ser dom ut när dom är klara! 🙂

 DSC04130

Förpacka dom sedan på ett smart sätt så de är lätta att ta med. Jag virar in dem i smörpapper och lägger dom in en avsedd plastpåse och sedan i en burk i kylen. Då är den enkel att plocka med sig!

Vi vill att livet skall vara enkelt eller hur!

Imorgon kväll skall jag försöka hinna med att baka nyttigt knäckebröd! Jag brukar köpa en baktidning då och då som heter Hembakat ni hittar den HÄR, eftersom jag älskar att baka och i just detta nummer har de ett jätteintressant recept på knäckebröd som jag blev nyfiken på! Jag skall nog även baka en sockerkaka med hallon inuti till Stefan. Jag bakar mina sockerkakor i formar från Gerbera som är i keramik. Detta gör att kakan tar lite längre tid i ugnen men den blir destå saftigare! Roligt att baka även om man inte äter själv. Gilla själva känslan och att ha i frysen om någon hälsar på! Eller ta med till jobbet och bjuda på fika! 🙂 

Sen hade jag även tänkt försöka mig på Pernilla Wahlgrens recept med ”Enkel kanelbulle-sockerkaka” men jag hinner inte allt i morgon kväll. 🙂

Vi fortsätter naturligtvis REA på Pernilla Wahlgren känningar på 25-50%. Passa på nu för det finna inte många kvar. Ni hittar dem i min webshop HÄR.

DSC03292 DSC03297

Igår kom det in en tjej i butiken från Colgate och delade ut lådor med tandkräm, hon kunde inte veta att Colgate är mitt favoritmärke, jag borstar aldrig tänderna med något annat. Fick en hel låda med en ny sort som skall göra tänderna vitare tydligen, vi får väl se om det funkar men gott smakade det i alla fall! Dom delade ut till alla deltagare som är med i Gothia Cup men ville även dela ut till butiksägare!

DSC04133

Ja vad har mer hänt, denna bänk fick jag hem som skalll spela en central del i den nya utställningen som skall göras om till hösten. Fin va?

DSC04128

 

Vad gäller träningen så hade jag en vilodag igår så det är bara att sätta igång igen. Hur gjorde ni? Ha en skön dag här skiner i alla fall solen!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.