Nyttig lasagne med tomatsalsa på mitt vis!


Nu när jag tränar hårt och planerar varje dag så är maten viktig. Det som också är viktigt är att det inte blir mat som jag normal sett inte äter utan att det blir mat som jag gillar men att jag försöker göra det nyttigt! Detta är helt enkelt en nyttig lasagne med tomatsalsa på mitt vis. Jag mäter upp portioner så att det blir rätt. Jag skiver för närvarande upp precis allt jag äter. Därför tänkte jag i dag delge mitt recept på lasange.

Lasagne med totmatsalsa

Nyttig Lasagne med tomatsalsa

500 gram nötfärs

9 spenat-lasagneplattor

1 gul lök

2,5 dl krossade tomater

Vitlökspulver

Salt

Vit- och svartpeppar

0,5 dl riven ost att strö på när lasagnen är varvad

Ostsås

3 msk smör

3 msk vetemjöl

6 dl lättmjölk

0,5 dl riven ost

Salt och vitpeppar

Tomatsalsa

1 stor bifftomat

1 pkt tärnad ost med kryddblandning (fetaost)

0,6 kruka färsk basilika

1/2 röd lök

6 avrunna soltorkade tomater i olja

Gör lasagnen så här:

Börja med att hacka löken och steka den i stekpannan. Lägg därefter i nötfärs och bryn den. När köttfärsen är brynt tillsätter du de krossade tomaterna och kryddar med salt, vitlökspulver, vitpeppar.

Krossade tomater

Tillsätt även 2 msk strösocker. Krydda även med krossad svartpeppar. Jag använder inte ketchup för att det innehåller mycket socker. Mycket bättre att ta krossade tomater och tillsätta socker själv så att man vet hur mycket det är. Det blir supergott!

Undertiden det kokar ihop så gör du ostsåsen:

Lägg 3 msk smör i en kastrull och smält smöret. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt 3 msk mjöl och rör i hop. Häll därefter i lättmjölk och sätt det på plattan igen så att det kokar upp. Krydda med salt och vitpeppar och smaka av ordentligt. Det är viktigt att ostsåsen blir ordentligt smaksatt. Tillsätt därefter den rivna osten.

Tomatsalsa gör du så här:

Du hackar alla ingredienser, tomat, lök, soltorkade tomater och blandar i en skål. Häller på den tärnade osten med kryddblandningen och hackar färsk basilika och blandar alltsammans!

Tomatsalsa i min vackra glasskål som jag fått av mamma!

Tomatsalsa
Tomatsalsa

Varva lasagnen:

När du varvar en lasagne så skall det vara ostsås överst och underst. Så du börjar med att hälla hälften av såsen i botten på en gratängform så att det precis täcker botten.

Därefter lägger du det första varvet med lasagneplattor. Ovanpå lägger du köttfärs. Sedan ytterligare ett varv med plattor och köttförs och avslutar med de sista lasagneplattorna. Häller på resterande sås så de täcker plattorna och strör över den rivna osten.

Lasagne med tomatsalsa

Sätt in lasagnen på 225 grader i ca 20 minuter tills lasagneplattorna mjuknat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.