Radiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella 1 kommentar


Här får ni receptet på en av mina paradrätter som precis som efterrätten ni fick i morse är så enkel att det är löjligt och så fantastisk god.

Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Pastasorten. Det måste vara rätt pastasort. För en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna sort är tillverkad på ett på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar och det tar längre tid men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen, och detta är alltså viktigt vad man väljer rätt pasta till sin pastarätt för att få ut den maximala smaken!

Pastapaketet ser ut så här och finns i de flesta välsorterade butiken och t e x Ica har den.

Raiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella, 2 personer (men det är för att man äter mer än man borde för den är så god)

400 gram Raiatori (en pasta som är tillverkad för att lättar suga upp den goda såsen)

6 soltorkade tomater i olja

65 gram Ruccola (1 påse)

1 dl valnötter

1 mozzarella (1 påse)

2 klyftor vitlök

Gör så här:

Hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i stekpannan. Hacka de avrunna soltokade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa den ej för då blir smaken för skarp.

När valnötterna är rostade så häll ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna och ta ca 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt det färsa tillsammans och smaksätt med salt och svartpeppar.

Koka upp pastan under tiden i 6 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”.

Lägg i all rucculoa och fräs det tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter.

När pastan är klar och du tömt av vattnet så rör ner all pasta och rör om. Smula över hela mozzarellan och värm upp det sakta så osten smälter. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!

IMG_4236

Du har nu gjort världens godaste pasta rätt!!!

Jag skall även ge er mitt recept på Focaccia som naturligtvis är det perfekt Italienska brödet till som man enkelt kan förändra smaksättningen på! Efterrätten Gino som är pricken över i, hittar ni HÄR.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Radiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella