Recept Mascarponekaka


I går kväll hade jag verkligen en hektiskt kväll. Inte nog med att jag skulle sätta färgställning på ett nytt kontorslandskap, välja mattor, möbler och lampor utan när jag kom hem så skulle jag också baka något till fika för att det skall bli lite extra kul när vi har en off-site!

Jag har därför gjort en mascarponekaka, bakat chokladbollar med starkt kaffe och färgat pärlsocker. Förberett för att göra smothies för 19 personer på morgonen! Gjorda på vanlijyoghurt, färskpressad apelsinjuice och lite lättmjölk och frysta hallon! Garnerade med några blad citronmeliss!

Så här kommer receptet på mascarponekakan

400 gram digestivekex

150 gram smör

500 gram mascarpone

3 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 stor burk med konserverade halverade persikor

3 dl frysta hallon

1 burk sötad kondenserad mjölk

Så här gör man;

Smält smör i en kastrull. Mixa kexen till smulor i en matberedare och rör samma. Lägg kexen i botten på en form gärna med smörpapper i botten.

Vispa ägg, mascarpone, vaniljsocker och kondenserad mjölk till en jämn fin smet i matberedaren.

Lägg persikorna upp och ner ovanpå smuldegen. Häll på smeten ovanpå och strö rikligt med hallon över alltsammans. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter. Vakta kakan så den inte blir bränd ovanpå och lägg i så fall över en bit folie. Ta ut kakan och låt den kallna helt innan du skär i den. Voila! En supergod kaka som brukar så de flesta med häpnad!

Så varför ha en lung kväll när man kan gå ”all in”. Dessutom har jag köpt blomkål och morötter som skall bli morotsstavar och små mini-blomkålsbuketter att doppa i roliga små dippsåser!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.