Recept på desserten Gino


En av mina absoluta favoriter när det kommer till desserter är Gino. I huvudsak består den av frukt och utan några andra tillsatser förutm vit choklad på toppen!

Den serveras sedan med gammaldags vaniljglass, men där kan man välja att bara ta en liten kula så man bara får smaken!

På lördagar får jag nämligen äta en dessert på kvällen. Sådana är mina regler jag själv skapat! Denna efterrätt är så himla enkel att göra och alla gäster man bjuder blir alltid lika underbart förälskade och frågar genast efter receptet!

Självklart går receptet att halvera om ni är färre, för gör man mer kan man vara säker på att man annars äter för mycket för med denna efterrätt är väldigt god!

Recept Gino, ca 4 personer

250 gram jordgubbar

2 kiwi

2 bananer

200 gram vit choklad

Vaniljglass till servering (jag använder Triumf´s Gammaldags vaniljglass)

Sätt på ugnen på 250 grader grill, eller max på grillen för det kan vara lite olika från ugn till ugn. Var noga med att ingen undervärme är på. Om ni inte har grill så använder ni bara övervärmen.

Tag en ugnsfast form och skiva jordgubbar, bananer och kiwi och blanda. 

Varva frukterna i den ugnsfasta formen!

Riv därefter den vita chokladen och täck hela härligheten med. Sätt in formen i ugnen och håll ögonen på den för den behöver bara vara i ugnen i ca 5-7 minuter, ni måste stå vid ugnen för det är så lätt att bränna chokladen annars, och händer det att den får färg för fort så lägg då bara över en folie över och låt den stå några minuter till så blir frukten perfekt varm till den vaniljglass den skall serveras med!

Chokladen riven man med ett rivjärn!

Sedan täcker man frukten med den vita rivna chokladen…

Därefter tar ni ut den och serverar med en eller två kulor glass. Jag lovar er att den person ni bjuder på denna dessert kommer lovorda den. Den är faktiskt i all sin enkelhet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.