Recept på enklaste och godaste Paellan


I går hade vi som jag skrev om en riktigt mysig hemmadag. Jag har gett receptet på min Paella innan, men tänkte att det var dags igen. Varför inte som söndagsmiddag. Man får helt enkelt skapa sig sin egen semesterkänsla. Så här kommer mitt recept enklaste och godaste Paellan som perfekt sommarmat! Många tror att det är krångligt att göra paella när det i själva verket är superenkelt! Särskilt om man som jag köper en färdiggrillad kyckling!

En Paella skall vara vacker för ögat också!

Skapa er en egen lite semesterbubbla med en paella och låtsas att ni är i Spanien på en vacker strand. Ni kan förbereda mycket. Jag köper oftast en färdiggrillad kyckling när jag skall göra just paella för att det är så enkelt och supergott!

Perfekt är att man dessutom tillagar rätten enklast i en stekpannan och tanken är att man dessuom serverar Paellan direkt därifrån! Kan inte bli så mycket enklare!

Jag använder min fina stekapanna i gjutgjärn med turkos utsida. Allting för att matcha mitt vackra sommarporslin så klart. Denna fungerar lika bra på en induktionshäll som jag har. Stekpannan kommer i från Le Creuset i färgen Caribbean. Den jag köpt är 28 cm i diameter och för övrigt perfekt storlek för paella receptet för 4 personer här nedan!

Caribbean blue passar dessutom till mitt sommarporslin. Jag är jag mycket för att kombinera och färgmatcha! Stekpannan ser ljuvlig ut med Paella. Paellan i sig är som en färgklick. Stekpannan är rejäl och med trähandtag som inte blir varmt!

Världens enklaste och godaste Paella som perfekt sommarmat

Perfekt sommarmat – Paella

1 Grillad Kyckling (jag köper alltid en färdiggrillad)

250-500 gram färska räkor (räcker gott med 250 gram men om man vill ha mer räkor så ta lite till)

3 dl långkorningt ris (går jättebra med vanligt jasminris så ni behöver inte köpta något speciellt)

2 buljongtärningar med hönsbuljong

6,5 dl vatten

2 pkt saffran (total 1 gram)

2 tomater

1 paprika

1 st gul lök

2 klyftor vitlök

1 kryddmått vitpeppar (eller efter smak)

1 tsk salt (eller efter smak)

1 citron

Persilja till dekoration

Gör Paellan så här

  1. Skär upp allting i förväg.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner buljongtärningarna.
  3. Börja sedan med att fräsa lök och vitlök tillsammans i olivolja i stekpannan.
  4. Häll i riset och saffran och låt det fräsa ihop med löken en liten stund så att det blir vackert gult.
  5. Vispa ner hönsbuljonen i det kokande vattnet. Tillsätt sedan hönsbuljongen över riset och rör om och dra ner värmen.
  6. Salta och peppra och smaka av. Sätt därefter på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
  7. Efter 15 minuter gått lyfter du locket och häller på all skuren kyckling, skurna tomater och paprika.
  8. Rör om ordentligt så det blandar sig och sätt på locket och låt det koka i ytterligare 5 minuter.
  9. När 5 minuter gått så lyfter du på locket och lägger på alla räkor så dom blir lite varma.
  10. Dra samtidigt av stekpannan från plattan. Sätt på locket i ytterligare 5 minuter så räkorna hinner bli varma men inte sega!

Ser ni den vackra pannan, jag är så löjligt förtjust i den!!!!!

Allt annat finns redo i små skålar!

Så här vackert blir det när man tillsätter riset till löken och kryddar med saffran och låter det fräsa ihop. Då blir allting gult och fint!

Därefter hällar man i buljongen i paellan och rör om och sätter på ett lock och låter det koka i 15 minuter.

Under tiden hackar du persiljan och skivar citronen. Se till att du får bort alla kärnor ur citronskivorna.

En krydda som är ett utmräktaltervatil är persilja en krydda som innehåller mycket järn. Persilja är en av de nyttigaste kryddor som finns och dessutom väldigt underskattad och vacker.

Servera Paellan direkt ur stekpannan

Nu är paellan färdig att servera. Strö över persiljan och lägg citronskivorna i ett vackert mönster och sätt fram stekpannan på bordet! Voila!

Vem kan motstå denna vackra Paella

Det går helt enkelt inte att misslycks. Prova du också! Låt mig gärna veta vad du tycker!

Gör denna i kväll vettja! Ni kommer inte bli besvikna och jag lovar att det blir ett nytt favoritrecept!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.