Björnbär blir marmelad och sylt!


Dom sista två dagarna har jag plockat hela 10 liter björnbär. Inte vilka björnbär som helst utan stora, saftiga och solmogna! Så i dag fick bli dagen som björnbär blir marmelad och sylt. Jag kunde inte hindra mig själv från att gå till mitt ställe och plocka ytterligare 5 liter i morse efter min träning.

I går frös jag 5 liter och jag använde 5 dl som jag gjorde björnbärspaj på. I dag fick jag en önskan om mer marmelad av Stefan och självklart blev det då marmelad. Fyra burkar nämrmare bestämt och ca 2 liter med björnbärssylt! Känner mig väldigt nöjd med mig själv och mina egna små projekt.

Sylten har jag bland annat tänkt använda till bak i sommar och höst! Roligt att ha egengjord!

Det är så tillfredsställande att göra själv av de resurser som naturen ger oss! Så tycker jag! Jag försöker nu räkna ut hur mycket vi använder på ett år för att se hur jag skall göra för att ”rodda” årsbehovet!

När jag gör marmelad och sylt så diskar jag glasburkarna noga och ställer dom sedan i ugnen på 110 grader för att vara säker på att alla bakterier är borta. Jag fyller på burkarna och tillsluter direkt. Sedan har jag burkarna i mitt skafferi. Så fort en är öppnad så får den stå i kylen!

Träningen klarade jag av redan i morse och det har blivit många promenader sedan dess så just vid detta tillfäller är jag upp i 15850 steg och efter middagen blir det hundpromenad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.