Recept på väldens godaste lasagne!


Jag älskar att vara i köket och baka och laga mat men det är inte alltid tiden räcker till. Då kan jag tycka för egen del att det är bra att göra mat som man kan äta även dagen efter och lasagne är just en sådan rätt. Det är också en perfekt rätt att ta med i sin matlåda till jobbet om man brukar ha en sådan. Annars är det perfekt att ha middagen klar till dagen efter när man kommer hem från jobbet.

Jag älskar pasta och har alltid gjort och lasagne är en av mina många favoriter. Jag gör min lasagne i en form från Gerbera för jag tycker de är så vackra och det blir då en del av dukningen.

Recept, 8 personer

800 gram nötfärs

1 stor gul lök

400-500 gram krossade eller passerade tomater (eller vatten och ketchup)

1 dl vatten

Salt, vitpeppar, svartpeppar och vitlökssalt efter smak

Lasagneplattor för 3 lager

2 dl riven ost till garnering

Vit sås

4 msk smör

4 msk vetemjöl

6 dl lättmjölk

salt och peppar efter smak

2 dl riven ost

Börja med att hacka och steka upp löken. Bryn därefter köttfärsen. Därefter så rör du ner tomaterna och om du väljer krossade tomater så tillsätter du även 3 msk socker. Krydda och salta efter smak. Att använda krossade eller passerade tomater är ett sätt att själv ha kontroll på hur mycket socker som tillsätts.

Vit sås är super enkelt att göra. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl och rör om till en jämn smet. Tillsätt därefter mjölk och låt det koka upp långsamt. Se till att krydda ordentligt för det är såsen som är en stor del av smaken. När såsen kokat upp drar du ner temperaturen så att det inte fastna i botten och fortsätter röra och drar sedan av såsen från plattan och tillsätter riven ost och rör om

Så häll ett lager sås i botten. Lägg därefter ett varv med lasagneplattor och lägg på köttfärs.

Lägg på ytterligare ett lager med lasagneplattor och köttfärs och avsluta med ett varv med plattor.

Häll därefter vit sås så att det täcker plattorna och strö lite riven ost över.

Såsen skall användas i två lager, ett i botten på formen och överst som avslutning. Sätt in i ugnen på 225 grader. Låt den sedan stå i ugnen i ca 20 minuter eller tills lasagneplattorna mjuknat och den fått lite färg! Mumsfillibabba!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *