Att bestämma sig


Jag vet att det är många där ute som har svårt att skapa sig de där rutinerna som skulle underlätta för vardagen. Som skulle göra att man går ner de där kilona man lagt på sig. Hade man gjort upp, och följt sina rutiner hade man aldrig gått upp några kilo! Hur gör man då för att motivera sig själv. Jag tror att man helt enkelt måste komma till en punkt när man inser att man MÅSTE ta tag i vissa saker. Det kallas för att bestämma sig!

För mig handlar det bara om att jag vill se fin ut, och vad det är sitter i betraktarens ögon och i detta fallet mina! Jag vill vara så smal så att jag känner att kläderna sitter bra och löst och jag vill vara så smal att jag känner att jag tycker om det jag ser. Jag struntar fullkomligt i vad andra tycker om mig och har alltid gjort. Det är någon sorts inbyggd känsla att jag gillar mig själv och vad jag åstadkommit.

Jag har jobbat väldigt, väldigt mycket sista tiden. Så mycket att jag inte hunnit med eller orkat med mina egna rutiner. I början märker man ingenting och det är ingen fara, men så plötsligt en dag inser man varför man inte får på sig en speciell känning! Då måste man vakna och göra något. Jag har dessutom på grund av för mycket jobb fått extremt ont i min nacke så idag börjar jag ett program för mig själv med övningar för att få tillbaka rörlighet och mjukhet i min nacke. Har suttit alltför många timmar framför datorn och det är inte bra!

Jag skyndar långsamt för om man skall få in rutiner så gäller det att också pränta in dom i sitt medvetande så att det blir vanor som man gör av bara farten och det är dig jag vill komma. Jag vet att det är superenkelt men när man haft mycket att göra en tid så kan de enklaste sysslor verka svåra och tiden känns som om den inte räcker till.

Därför hittade jag tre yogaövningar på nätet som jag tänkt göra för att lösa problemet med min nacke eller åtminstone hjälpa det på traven! Just nu är jag benägen att testa nästan vad som helst för att få bukt med mina nackproblem

Jag har bestämt mig för att ändra på mina vanor och inte bara göra tillfälliga lösningar utan hitta ett sätt som gör att jag kan ändra mina vanor för gott till det bättre. Så nu sitter jag och filar på min plan, och denna gången ändrar jag inte allt med en gång. Utan jag gör lite i taget och skall analysera efter hand vad det lett till och se vad jag måste ändra mer.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *