Recept på världens godaste Bounty!


Jag har definitivt gjort det bästa receptet på Bounty alla kategorier! Prova, men ni måste så klart vara Bounty-älskare!

Receptet är dessutom superenkelt! Detta brukar jag framför allt göra till julhelgerna! Så kul att bjuda på och jag brukar lägga några kokosspån ovanpå när jag doppat dom i choklad. Här kommer receptet.

Recept Bounty, ca 30 st

1 burk kondenserad mjölk (Brukar vara ca 297 gram)

2 dl florsocker

200 gram kokos (en påse)

4 msk kokosolja (finns att köpa på burk från Kung Markatta)

200-300 gram Lindt mörk choklad (denna är till att doppa dom eller rulla dom i)

Lägg alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen i minst 1 timma. Rulla dom till lagom stora bollar och ställ in i kylen eller frysen i ytterligare 1 timma. Smält chokladen i mikrovågsugn och doppa eller rulla dom i chokladen och lägg några kokos flarn på toppen. Lägg ett smörpapper på en skärbräda och ställ in i frysen 1 timma.

Här nedan ser ni de råvaror jag brukar använda. Om ni aldrig köpt kondenserad mjölk förut så finns den oftast bland baksortimentet och ser ut så här, så vet ni vad ni skall titta efter! Det är alltså en konserverad produkt.

När det kommer till kallpressead kokolsolja så använder jag alltid Renée Voltaire, den är jättegod och lite dyrare men väldigt bra.

Voila! Ni kommer nu bli väldigt populära där ni serverar dessa! Jag lovar! Jag brukar förvara mina i stora glasformar med locka i kylen och med smörpapper mellan varven. Då håller dom länge och är goda att plocka ut när man blir sugen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.