Recept på världens godaste Paella!


I dag har vi haft ännu en underbar dag i vårt eget semesterparadis, nämligen hemma hos oss. Jag gillar att laga mat och i dag fick jag för mig att göra en Paella. Älskar paella och man kan med fördel göra matlådor av det som blir över för det blir lika gott dagen efter.

När jag gör paella så gör jag det i min turkosa stekpanna som blir så vacker på bordet för en paella skall man servera direkt ur stekpannan. Jag tycker att det blir jättevackert.

Så idag tänke jag tipsa er om hur man gör världens enklaste och godaste Paella, och jag använder alltid färdiggrillad kyckling och då kan man med fördel köpa den dagen innan. Jag krånglar inte till det med massa konstiga ingredienser och det går utmärkt att göra på vanligt jasminris.

Paella med kyckling och räkor, 4 personers, tillagningstid totalt med förberedelser 40 minuter

1 grillad kyckling

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

300 gram räkor

3 dl ris (vanligt jasminris går utmärkt)

2 hönsbuljongtärningar (6 dl hönsbuljong)

2 stora tomater

1 röd paprika

1 citron

2 pkt saffran 0,5 gram

Salt och peppar efter smak

  1. Börja med att hacka lök och vitlök.
  2. Skala av allt kött på kycklingen och ställ in i kylen
  3. Skala alla räkorna och ställ in i kylen
  4. Koka undertiden upp 6 dl vatten och lös upp buljongtärningarna
  5. Häll upp 3 dl ris i ett mått, så du har det klart
  6. Börja nu med att fräsa lök och vitlök i olivolja i en stekpanna
  7. Häll ner riset och blanda ner saffran och rör om ordentligt så allt blir alldeles gult och låt riset och saffranet fräsa i några minuter tillsammans med löken
  8. Häll sedan på den färdiga buljongen och sätt ett lock över. Dra ner värmen på 2-3 på spisen och låt det koka i hop under 15 minuter. Rör om några gånger under koktiden. Glöm inte att salta och peppra. Smaka av!
  9. Hacka under tiden tomaterna och paprikan och gör fina klyftor av citronen
  10.  När riset har kokat under lock i 15 minuter är det dags att blanda ner kyckling, tomater och paprika. Blanda ordentligt och sätt på locket igen och låt koka i ytterligare 5 minuter.

11. Du tar sedan av locket och blandar i alla räkorna och låter dom ligga där några mintuer. Jag brukar lägga de flesta ovanpå och dekorera med citronskivorna.

12. Nu är det dags att äta. Ställ pannan på ett underlägg på bordet och låt alla se den fantastiska Paellan när den är klar! MUMS nu är det bara att äta!

Ögat och magen får sitt! Kan ni tänka er en vackrare rätt!

Detta receptet är både enkelt och supergott. Många säger att man måste ha specialris till paella men det går faktiskt precis lika bra med jasminris som jag använt.

Ta det du har hemma. Detta är ett av mina favoritrecept och alla som blir bjudna har hittills älskat det! Värt att pröva, varför inte överraska för den är dessutom väldigt vacker  också!

Vovvarna fick också smaka så klart men då tar jag bort räkorna för vovvar kan inte processa räkor och jag är rädd om mina små troll! Hoppas ni som vi haft en härlig dag i solen, och en paella är verkligen lite av semester!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.