Recept på världens godaste Rocky Roads


I dag tänkte jag påminna er om mitt bästa recept på världens godaste Rockey Roads. Jag brukar alltid försöka att planera allting i god tid inför jul, för det blir så mycket roligare då. Att få in lite pyssel varje helg är perfekt. Tiden går så fort och snart är vi inne i november och skall man hinna allt så måste man börja i tid. Att slippa stessa är härligt och istället göra saker av glädje.

Mycket av julgodis kan man göra redan nu och lägga i burkar i kylen. Perfekt att göra lite i taget och så har man lite färdigt till första advent!

Rocky Roads är en av mina stora favoriter och jag gör alltid mina med färgade mini-marshmallows efter som jag tycker dom blir så fina med färg. Man kan så klart välja vita marshmallows om man tycker det är finare. Det finns båda sorterna. Här kommer mitt superenkela recept!

Rocky Roads

4 dl mini-marshmallows (en hel påse och finns i Ica´s sortiment)

300 gram 70% mörk choklad

3 dl jordnötter

2 påsar dumlekola eller ca 25 dumlekolor

Så här gör man;

  1. Smält chokladen i microvågsugnen.
  2. Snabbt ner med alla dumlekolor så att dom smälter och försöka att mosa dom med en sked.
  3. Blanda i resten av inredienserna och rör om ordentligt.
  4. Stjälp upp alltsammans i en form som du klätt med smörpapper (då är det sedan lätt att bara lyfta upp innehåller när det stelnat och hacka det i snygga bitar)
  5. Låt stå i kylen ett par timmar sedan är det färdigt för att skära det i snygga bitar.
  6. Voila, hur enkelt var inte det! 🙂

Jag brukar ta upp smörpappret ur formen och först skära dom på längden och därefter i lagom stora bitar. Sedan brukar jag förvara dom i en glasburk med lock som jag köpt på IKEA. Perfekt och ser dessutom jättefint ut! Det gillar jag!

Hoppas ni får en underbar måndagskväll och tänk så skönt att pyssla med lite i taget så stressen minskar och kylen fylls med godsaker! 🙂

Jag kommer fortsätta fylla på med roliga och enkla recept!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.