Skålla mandel och göra egen mandelmassa!


I kväll bestämde jag mig för att skålla mandel för att göra egen mandelmassa. Att göra egen mandelmassa är enkelt och fördelen är att man vet precis vilka ingredienser man har! Den blir gudomligt god!

Så här skållar man mandel

Att skålla mandel är enkelt. Koka upp vatten och drag av kastrullen från plattan och töm i mandeln. Låt dom ligga i kastrullen i 3 minuter. Töm av vattnet och börja trycka ut mandlarna ur skalen. De lossar jätte-enkelt!

Recept på mandelmassa

4 Ägg

300 gram strösocker

150 gram smör

200-250 gram sötmandel

När man skållat mandeln och tryckt av skalet så mal man mandeln i en mandelkvarn!

Blanda alla ingredienser och rör smöret mjukt till mandelmassan till smeten hänger i hop. Så himla god!

I morgon skall jag använda mandelmassan i ett kakbak! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.