Spenat och fetaost i smördegsknyten med fullkornsris och kall örtsås


En underbar rätt som inte bara är nyttig utan också supergod. Det är det jag menar med att äta allt! Själv älskar jag spenat och när jag var liten och var sjuk så brukade mamma alltid låta mig välja vad jag ville ha till mat. Min standard var spenat med stekt falukorv….ja jag vet även konstig som barn. Andra brukar önska sig pankakor liksom. I alla fall här kommer receptet.

Spenat och fetaost i smördegsknyten med fullkornsris och kall örtsås

IMG_0648

Ingredienser för 4 smördegsknyten

250 gram bladspenat

1/2 lök finhackad

2 smördegsplattor

salt och vitpeppar

50-75 gram fetaost

Örtsås

2 dl Creme Fraiche

1 dl Matlagningsyoghurt

Kryddor efter smak, rosmarin, timjan, persilja, basilika. Du kan antigen använda torkade eller färska kryddor och ta dom du gillar.

1 tsk Dijonsenap

Börja med att tina bladspenaten och smördegplattorna i 10-15 minuter. Hacka lök smått. Stek spenat och lök i smör och låt svalna salt och peppra. Sätt även på fullkornsriset nu då det tar ca 40 minuter att koka.

IMG_0644

Dela smördegsplattorna i två delar och kavla ut varje del lite grand.

Tärna fetaosten

Blanda den svalnade spenaten med feta ost och fördela i de fyra knytena. Tänk på att krydda blandningen ordentligt. Nyp ihop dom och pensla med ägg och sätt in i 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Blanda creme fraiche och matlagningsyoghurt och blanda i kryddor efter smak, mina favoriter är rosmarin, oregano, persilja och dijonsenap.

Nu har jag gjort middag och får även med mig en lunchlåda i morgon! Bra planering.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.