Underbart recept på Mozartkulor!


I dag tänkte jag tipsa om ett underbart recept på mozartkulor. Jag har gjort detta i många år inför jul och jag har kommit fram till att det är bättre att göra färre men riktigt gott godis till jul. Dessa kommer bli en succée det kan jag lova!

Underbart recept på Mozartkukor

Att göra Mozartkulor är ingen svår sak! Mozartkulor är ett lyxigt godis som man enkelt kan göra själv och de blir mycket godare än dom man köper! Dessutom väldigt mycket billigare och man kan unna sig lite extra lyxigt godis och dessutom säga att man gjort dom själv! Att ta en Mozartkula till en god kopp kaffe är det få saker som slår. Det är som mumma för själen och härligt att bjuda på när man får besök!

Mozartkulor ca 30 st

125 gram nougat

200 gram mandelmassa

200 gram mörk 70% Choklad

Dela 125 gram nogat i 30 lika stora bitar och rulla dem till kulor. Lägg kulorna på bakplåtspapper och lägg i frysen över natten.

Dagen efter så tar du 200 gram mandelmassa och delar i 30 lika stora bitar. Kavla bitarna mellan bakplåtspapper och klä in nogatkulorna och rulla dom till fina bollar. Ställ i frysen i någon timma.

Smält 200 gram choklad i mikrovågsugnen och doppa kulorna i och låt de rinna av. Lägg dem på ett bakplåtspapper och sätt dom i frysen i ett par timmar.

Perfekt julgodis att ta fram ur kylen

Förvara dom kallt och ta bara fram några i taget! Jag brukar förvara dom i glasburkar med smörpapper mellan lagren. Så himla lyxigt att ta fram.

Det enda problemet med hemmagjorda Mozartkulor är att alla som fått smaka kommer att tjata på dig att göra fler! Ett angenämt problem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.