I dag tänkte jag tipsa om ett underbart recept på mozartkulor. Jag har gjort detta i många år inför jul och jag har kommit fram till att det är bättre att göra färre men riktigt gott godis till jul. Dessa kommer bli en succée det kan jag lova!
Att göra Mozartkulor är ingen svår sak! Mozartkulor är ett lyxigt godis som man enkelt kan göra själv och de blir mycket godare än dom man köper! Dessutom väldigt mycket billigare och man kan unna sig lite extra lyxigt godis och dessutom säga att man gjort dom själv! Att ta en Mozartkula till en god kopp kaffe är det få saker som slår. Det är som mumma för själen och härligt att bjuda på när man får besök!
Mozartkulor ca 30 st
125 gram nougat
200 gram mandelmassa
200 gram mörk 70% Choklad
Dela 125 gram nogat i 30 lika stora bitar och rulla dem till kulor. Lägg kulorna på bakplåtspapper och lägg i frysen över natten.
Dagen efter så tar du 200 gram mandelmassa och delar i 30 lika stora bitar. Kavla bitarna mellan bakplåtspapper och klä in nogatkulorna och rulla dom till fina bollar. Ställ i frysen i någon timma.
Smält 200 gram choklad i mikrovågsugnen och doppa kulorna i och låt de rinna av. Lägg dem på ett bakplåtspapper och sätt dom i frysen i ett par timmar.
Perfekt julgodis att ta fram ur kylen
Förvara dom kallt och ta bara fram några i taget! Jag brukar förvara dom i glasburkar med smörpapper mellan lagren. Så himla lyxigt att ta fram.
Det enda problemet med hemmagjorda Mozartkulor är att alla som fått smaka kommer att tjata på dig att göra fler! Ett angenämt problem!