Världens godaste cakepops gjorda på Ballerina Kladdkaka!


Jag måste ge er receptet på dom absolut godaste cakepops jag någonsin ätit och gjort! De jag gjorde senast var till mina arbetskamrater en fredag när jag skulle ha fika med mig så var dessa cakepops en del av det jag tog med. Dom blev väldigt populära så här kommer receptet till er ännu en gång!

Som ni ser har jag små rosa rosetter runt varje cakepops. Jag köpte tunt sidenband och gjorde en rosett runt var och en. Jag tyckte det blev så fint. Det kanske är lite överkurs men jag älskar att göra fint som ni vet!

Man behöver pinnar när man gör cakepops och det kan man köpa på de flesta ställen som har bak-sortiment och då finns de ofta cakepop-pinnar i olika storlek och mönster.

Cakepops med Ballerina Kladdkaka, ca 15 stycken

2 pkt Ballerina Kladdkaka

200 g Philadelphia

200 g vit choklad

15 pinnar

Här ser ni ingredienserna på bild, och detta är de godaste cakepops jag någonsin gjort. Ni måste prova. Lova mig det!

Först grovkrossar man alla kakorna och sedan blandar man ner all philiadelphia i en matberedare och gör en smet av.

När man gjort färdigt smeten så ställer man in den i kylen minst en timma så att den blir lite hård.

Sedan rullar man bollar i lagom storlek. Smälter ca 50 gram av chokladen och doppar pinnen i innan man sätter ner den i själva kulan för att dom sedan skall fastna ordentligt så att pinnen inte glider ur när man skall servera cakepop.

Sätt sedan in alltsamman i frysen och låt stå där i minst 4 timmar innan du tar ut och doppar dom i smält vit choklad.

Chokladen smäler du i microvågsugn. Doppa sedan varje pinne i vitchoklad och sätt dom på ett bakplåtspapper och sätt sedan in dom i frysen igen och låt chokladen stelna. Sedan kan du sätta in dom i kylen för förvaring i stället.

Låt mig veta vad ni tycker! Så goda!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.