Världens godaste Creme Brulée


Nu skall jag ge er mitt bästa recept på världens godaste Creme Brulée! Som ett sista minuten tips om ni ännu inte kommit på något bra och inte vill göra min underbara marängsviss HÄR. En enkel dessert som ofta serveras på restaurang men av någon anledning inte lika ofta hemma. Det mest perfekt är dessutom att man kan förbereda den och ställa den i kylen och strax innan servering så bränner man socker!

Recept 6 st Creme Brulée

6 st ägg-gulor

1 st vaniljstång

1 dl strösocker

4 dl grädde

1 dl standardmjölk

Gör i ordning de formar du tänkt använda till din dessert!

Börja sedan med att sätta ugnen på 150 grader. Sätt in ett ugnsfat/ plåt med vatten i ugnen så att de kommer att täcka formarna till hälften när du har alla samtidigt på plåten. Tips är att prova innan du har något i formarna och innan du sätter in blåten i ungen.

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur innehåller och lägg det i en kastrull. Lägg därefter i även de ur-skrapade vaniljstängerna. Häll på 4 dl grädde och 1 dl standardmjölk och hälften av strösockret och låt koka upp under omrörning.

Samtidigt vispar du de 6 ägg-gulorna med den andra hälften av strösockret till en luftig smet.

När grädd- och mjölkblandingen kokat upp så häller du i det och visar ihop med äggsmeten.

Fördela nu smeten mellan de 6 formar som du valt och ställ försiktigt in samtliga när du delat upp smeten.

Låt de stå i ugnen i ca 40 minuter. låt därefter desserten svalna för att sedan sättas i kylen tills dess att du vill servera dom. Det kan med fördel göras en dag i förväg.

Vid servering så stör du på rörsocker (har du inte det hemma går det lika bra med vanlig strösocker) och bränner av med en gasolbrännare tills sockret blir gyllenbrunt och får en fin yta!

Voila!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.