Världens godaste laxpaj


Jag tänkte bara påminna er om denna laxpaj som jag tipsat er om tidigare i veckan. Ni måste bara göra den till Påskborden. Det perfekta nu när man kanske inte är så många till påsk är att göra portionspajer. Dessutom enkel att göra!

Dessutom är portionspajer perfekt till silltallriken!

Recept på Laxpaj för 4 små portionspajer

Pajdeg

1,5 dl mjöl

75 gram smör

1 msk vatten

Rör samman ingredienserna och lägg den i gladpack i kylen i 30 minuter. Ta ut den och tryck ut i smorda formar. Nagga med en gaffel innan du sätter in dom i ugnen. Förgrädda skalen i ca 10 minuter i 200 grader i ugnen

Fyllning

Skär lax i mindre bitar, hacka ca 3 cm purjolök eller lökblast går lika bra och finhacka 2 matskedar dill. Fördela i de förgräddade skalen.

Äggstanning

1 ägg

1/2 dl grädde

1 dl mjölk

1/2 dl riven ost

Vispa allting samman och krydda med vitpeppar och salt. Smaka av. Häll i äggstanningen över fyllningen i de förgräddade formarna.

Dekoration

Sista touchen! Skiva en halv avokado och gör mini-skivor som du lägger som i en solros eller dekorera med någon annan grönsak som du tycker blir fint. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter eller tills de får fin färg och äggstanningen har stannat.

Sedan är det bara att duka bordet och sätta pajen på en tallrik eller låta dom stå som portioner i en liten påskbuffé!

Här har jag dekorerat dom med sparrisar istället för avokado, som vanligt är det bara fantasin som sätter gränsen. Dom är perfekta även till midsommar!

Ha en underbar dag på er alla där ute och prova nu detta receptet innan påsk för jag lovar er att det sedan kommer bli en tradition för den smakar fantastiskt

Puss och Kram och ta hand om er där ute!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.