Världens godaste och enklaste grönsakssoppa från Pretty Home blog 1 kommentar


Jag skall tipsa er om några recpet som jag tycker är bra och som samtidigt är nyttigt. Dessutom så tar denna grönsakssoppa max 20 minuter att göra. Man kan med fördel servera vitlöksbröd till den om man vill.

Jag försöker äta mycket grönsaker för att må bra, och ett sätt att göra det är att alltid ta halva tallriken med grönsaker. Det kan vara både kalla eller varma grönsaker. Att göra en soppa med bara grönsaker är därför ett helt perfekt alternativ. I dag gjorde jag soppan innan jag gick ut på en jogging-runda för att sedan äta när jag kom hem.

Normalt sett så äter jag nästan inget bröd. Jag gör i stället så att vid vissa tillfällen så ger jag mig själv lov att ta till exempel bröd men då bestämmer jag redan innan hur många jag får ta. Det blir enklare att begränsa sig då om man redan från början satt upp en gräns. I bland är hela saken att bara få känna smaken av något man tycker om och det är därför jag förordar att man skall äta av allt, men det är mägden det handlar om. Då värdesätter man maten på ett helt annat sätt och maten smakar gudomligt! I dag fick jag två små vitlöksbröd.

Jag brukar tjata om att man inte skall äta sig mätt. Vi lever i ett samhälle i dag där matbutikerna är mer eller mindre öppna dygnet runt. Mat är till för att kroppens organ skall fungera. Inte för att vi skall ha fredagsmys  mån-sön. Det har gått inflation i det om ni frågar mig. Vi måste hitta tillbaka till en normal relation med mat.

Recept Grönsakssoppa, 4 personer

Ingredienser

4 morötter

1/2 blomkålshuvud

1 kruka persilja

1 purjolök

60 gram babyspenat

300 gram sockerärter

6 dl vatten

6 dl lätt mjölk

4 msk Renée Voltaire Orginal Lantbuljong

1 msk majzena

Salt och peppar efter smak

Så här gör du:

Skär alla grönsakerna i bitar. Blomkålshuvudet till små buketter, Skiva purjolöken i smala skivor och gör slantar av morötterna. Jag brukar dela slantarna i två delar så att dom blir som halvmånar så det inte blir så stora bitar i soppan. Sockerärtorna brukar jag dela i två delar. Klipp eller hacka persiljan och spara lite som dekoration när soppan skall serveras

Här ser ni också hur burken till buljongen ser ut! Fantastisk! Ni måste prova denna buljong den slår faktiskt det mesta

Perslilja är en mycket underskattad krydda dessutom fullproppad med järn!

  1. Koka upp vatten och mjölk och tillsätt buljongen. Lägg i alla grönsaker utom babyspenaten och spara lite av persiljan som dekoration, som du lägger i precis i slutet  innan servering och vänder ner den.
  2. Låt grönsakerna koka i 5 minuter.

Vitlöksbröd

Pressa 1-2 vitlöksklyftor i och rör om och smöra sedan det färdiga brödet. Sätt det sedan i ugnen på 200 grader på grill tills dom får färg!

Voila! På 20 minuter har du soppan klar. Jag lovar att vuxna som barn kommer älska soppan!Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Världens godaste och enklaste grönsakssoppa från Pretty Home blog