Att längta till när man driver upp egna växter


Just nu är jag inne i den där väntan. Väntan när dom första bladen tittar upp på allt det jag sått. Under tiden så drömmer jag mig bort till vad som komma skall.

I dom två små hjärtan krukorna längst fram i bliden så ser ni mina silvernjurvinda och njuvidna! Så fina tycker jag och jag använder dom i nästan alla krukor. 30 stycken av varje sort har jag sått. Detta året är särskilt spännande då jag plockat egna frön.

Mina vackra hortensior har jag satt i en pallkrage under vintern så inte rötterna skall ta skada då jag har sådana här fina ammunitionlådor som jag köpt biligt, men det är hål i dom överallt. Jag tycker lådorna är så fina, och på våren prepparerar jag dom med tulpanlökar. Kontrasten med dom runda krukorna mot dessa i metall är magisk.

I år skall jag även så luktärtor så klart. Håller på att titta på varianter av växtsätt för jag älskar verkligen att fylla mitt orangeri och insidan på huset och i showroom med luktärtor. Dom producerar så mycket blommor och plockar man hela tiden så kommer det hela tiden nya! I år har jag även tänk så en perenn luktärt för att prova som heter rosenviol, det doftar dock ingenting.

Nätburarna har Stefan tillverkat till mig! Ni hittar hur han gjorde HÄR om ni är intresserade. Det blir som ett staket på sommaren så himla härligt!

Allting får plats hos mig, när jag arrangerar blommor så använder jag även lite halvvissna rosor och sprider ut bladen. Det blir så vackert! Håller faktiskt i ett par dagar i alla fall.

I år har jag även tagit egna frön från petunior. Skall bli så roligt att se om dom kommer upp och vad det blir!

Framsidan kommer kanske inte vara så fin i vår med allt bygge som pågår. Just nu sitter vi och tittar på stora fönsterpartier att beställa. Både på nedre våningen men även till övre med min walk-in-closet. Jag har massor av idéer men måste landa lite i dom. Vi skall även göra beställning av glas till glasgången mellan hus och showroom och lägga golv med underbara kakelplattor som vi redan har. En sak i taget och ingen stress. Jag är kanske inte riktigt som andra, jag tycker det är härligt att tänka på det som komma skall och planera. Resan är en del av målet på riktigt för mig.

Jag hoppas ni har en skön onsdag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.