Recept på världens godaste pasta med Zucchini och Pesto!


Här kommer receptet på världens godaste pasta med zucchini och pesto. Pasta brukar gå hem hos dom allra flesta och alla kommer älska er om ni gör just denna pasta. Dessutom är just denna pastarätt väldigt enkel att göra och det kräver minimal insats. Jag kan nästan lova redan nu att ni kommer bli ombedda att göra denna pasta igen!

Det finns en sak som är viktigigare än andra, och det är att använda rätt pastasort. Det är en specialsort från Barilla som heter Barilla Bavette 13. Den finns där Barilla finns att köpa och tillhör normalsortimentet.

Anledningen till att pastasorten är så viktig är att detta är en sort som är tillverkad för att ta åt sig lagom mycket vätska. Det är därför den är så perfekt för just denna rätt. Om man använder hela pasta paketet så räcker det mer än väl till 4 personer.

Recept Pasta med Zucchini och Pesto, 4 personer

1 zucchini

2 klyftor vitlök finhackade

1 röd lök

1 röd paprika

1 msk olivolja

1 burk med Pesto

2 dl pastavatten (det vattnet som pastan kokat i)

Salt

Grovmalen svartpeppar

Riven parmesan

Gör så här

Börja med att hacka alla grönsker. Skär zucchinin i tunna skivor och dela sedan skivorna så ni får halvmånar. Finhacka vitlöken, röd lök och paprika.

Du börjar med att fräsa zucchinin i stekpannan med olivoja och låter dom fräsa där i ca 10 minuter, sedan lägger du i även paprika och lök och fräser i ytterligare kanske 10 minuter tills alltsammans blir mjukt och kryddar med salt och grovmalen peppar och smakar av så du har en bra smak på det.

Undertiden kokar ni pastan och stoppar i den ungefär samtidigt som ni lägger ner paprika och lök i stekpannan. Pastan skall koka i 8 minuter.

När pastan är klar så tar ni 2 dl av pastavattnet och häller ner i stekpannan. Blanda sedan ut peston i grönsaksröran så det blir en jämn röra.

Häll av vattnet på pastan och häll sedan i grönsaksblandningen i pastan i en vacker skål och blanda runt. Riv parmesan och ställ fram på bordet för alla att ta så mycket dom vill ha.

Här ser ni vilken av Barillas Pesto jag använder och ni skall använda hela burken med pesto. Det blir supergott! Parmesan blir den extra touchen!

Klart att servera och toppa med riven parmesan!

Jag vet att jag har tipsat er om detta recept innan och har ni inte provat ännu så gör det! Enkelt och så gott att man bara vill ha mer!

Hoppas detta blir en ny favorit även hos er!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.