Världens godaste Rocky Roads


Nu skall jag tipsa er om världens godaste Rocky Roads. Detta är ett recept på Rocky Roads som dessutom är världens enklaste att göra. Det gör naturligtvis saken ännu bättre. Det är också perfekt att tipsa redan nu så att man kan vara ute i god tid. Det finns inget så tråkigt som att känna sig stressad över att man måste fixa massa saker som man inte hunnit med. Roligare att göra det med gott mod och lite i taget!

Världens godaste Rocky Roads

Jag brukar förvara mina Rocky Roads i glasburkar. Jag köper mina glasburkar med lock på IKEA. Perfekta för ändamålet.

Jag har tänkt att jag skall baka och göra något godis varje vecka. Det är ett bra sätt att slippa bli stressad och man slipper göra allting på en gång. Mycket av julgodiset man vill ha kan man faktiskt göra redan nu och lägga i burkar i kylen. Perfekt plan att göra lite i taget!

Rocky Roads är en favorit, och jag gör alltid mina med färgade mini-marshmallows efter som jag tycker dom blir så fina med färg. Självklart kan man välja vanliga vita marshmallows om man tycker det är finare. Det finns båda sorterna. Receptet är superenkelt och det är bara att röra i hop!

Världens godaste Rocky Roads

4 dl mini-marshmallows (en hel påse och finns i Ica´s sortiment)

300 gram mörk choklad 70%

3 dl jordnötter

2 påsar dumlekola eller ca 25 dumlekolor

  1. Smält chokladen i microvågsugnen.
  2. Snabbt ner med alla dumlekolor så att dom smälter och försöka att mosa dom med en sked.
  3. Blanda i resten av inredienserna och rör om ordentligt.
  4. Stjälp upp alltsammans i en form som du förberett genom att klä med smörpapper. Det är sedan super lätt att bara lyfta upp det ur formen och hacka det i snygga bitar. Låt stå i kylen ett par timmar sedan är det färdigt för att skära det i snygga bitar.
  5. Hur enkelt var inte det! 

Jag brukar ta upp smörpappret ur formen och lägga direkt på en skärbräda. Jag skär först godiset i lagom tjocka bitar på längden. och därefter i lagom stora bitar att stoppa i munnen. Det blir så fint att förvara dom i glasburkar. Den glasburken pryder vilket godisbord som helst.

Hoppas ni får en fortsatt fin dag, och tänk så skönt att pyssla med lite i taget så stressen minskar och kylen fylls med godsaker! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.