Att mäta olika saker för att hålla motivationen uppe!


När jag tränar och försöker gå ner i vikt så mäter jag mina framsteg på flera olika sätt! Det gör jag för att hålla motivationen på topp! När jag inte lyckas med den ena parametern så blir det framgång på den andra. På så sätt lyckas jag hålla motivationen uppe!

Just nu är jag på en platå vad gäller viktnedgång. Samtidigt ser jag att min kondition ökar och jag går ner i centimeter på mina mätställen! Jag kan också se med blotta ögat att det håller på att hända saker med min kropp. Det bästa är att jag känner att jag mår bättre, är piggare och har mer energi. Det är hit jag vill komma. Att se dom positiva följderna av att bara gå ner några kilon. Äta bättre och få i sig mer grönsaker.

I måndags tog jag mig en välförtjänt vilodag. I går tisdag när jag gjorde min löpning tidigt på morgonen så ökade jag till att springa i en snabbare takt. Det är en väldigt bra indikation på att allt går åt rätt håll. Så stolt och glad känner man sig då och då vet man att man är på väg åt rätt håll även om vågen visar samma.

Jag har en Apple Watch som jag använder dagligen, och jag fullkomligt älskar den. Just nu ligger jag på hög träningsnivå sedan lång tid tillbaka och min kondition ökar! Det är så härligt att kunna titta på dessa parametrar och se att allting blir bättre och går åt rätt håll!

Sund livsstil

För mig personligen handlar det om att ha en sund livsstil. Att kunna äta gott men även att hålla igen och sköta sig för att min kropp skall må bra! För mig blir det viktigare ju äldre jag blir. Jag känner att kroppen inte har samma spänst som när jag var yngre och jag vill absolut inte försämra mina förutsättnignar genom att missköta mig! Framför allt mår jag inte själv bra av det. Så även om det är tufft i bland så överväger dom positiva delarna dom resultat jag uppnår!

Faktiskt är det också så att maten blir godare när man faktiskt planerar och äter något extra gott vid färre tillfällen. Vi lever i ett samhälle i dag där mat är en stor del av någon form av ”lyxig livsstil” och jag anser att det inte är bra. Vi behöver vara mer restrektiva och äta det som kroppen behöver och inte det som vi hela tiden ”matas med” i tidningar och tv-program.

Nu skall jag gå upp och springa på mitt löpband. Ute ligger snö och det är kallt. Det är då man är glad att man slipper släpa sig i väg till gym eller gå ut och springa! Det är lyx för mig! Den här perioden har inneburit att jag lärt mig uppskatta mitt eget löpband väldigt mycket!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.