I helgen bakade jag rulltårtor så det stod härliga till. Nu har jag det perfekta receptet för den bästa chokladrulltårtan med smörkräm alla kategorier! Så god att det är svårt att låta bli den! Detta blev verkligen perfekt men så tog de mig också 3 rulltårtor. Jag har en provsmakare som slukade allt! Man nu har jag det ultimata receptet!


Chokladrulltårta med smörkräm
3 ägg
1,5 dl strösocker
5 msk potatismjöl
1,5 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
2 äggulor
150 gram smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör rulltårtan så här
Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt 30×40 cm med smörpapper. Vispa ägg och socker pösigt (tills det blir vitt). Sikta alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Rör försiktigt ner mjölblandningen och bred ut smeten jämt på smörpappret.
Sätt in i ugnen i 5 minuter. Känn med en sticka så kakan är klar. Diretk när du tagit ut kakan så sockrar du riktligt på ovan sidan.
Vänd sedan kakan på ett smörpapper. Dra av pappret och om det är svårt att få av så pensla med kallt vatten. Låt kakan svalna
Hur man gör smörkräm
Tag fram smör så det blir rumsvarmt. Dela smöret i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en smörkräm.
Bred smörkrämen på den kalla kakan och rulla i hop den från kortsidan så att du får lite större och finare bitar!


Denna måste du bara prova att baka. Jag valde att rulla den på kortsidan så bitarna blir lite större, men det är så klart en smaksak!